Роми и Ромеи


Първите ги изгонихме отдавна, а с вторите що ще деяним? Някога България бе не просто дума, символ или празно понятие. Някога зад нея стоеше многохилядна армия, сурови ратници и трудолюбив народ. Някога нямаше кражби измами и лихвари, изнасилвачи и обирджии. Нямаше…днес – е днес вие си го знаете. Прибирате се на топло и уютно местенце, скривате се от онова, което остава навън, и спите. Натискате дистанционното, вместо да натискате жена си. А някъде там се създава… народ. Що? Да съратници! Нов народ излезе на хоризонта, и това не са познатите нам цигани… те останаха в миналото. Лошите недружелюбни и антипатични същества с разкривени физиономии ги няма. Тук вече говорим за нов народ. Чист! Спретнат! Европейски! Народ, който пред чуждите обича да се назовава българи, а иначе носи ново и възвишено име. Гръмко име! – РОМИ! Това ромите не са цигани. Те не са и мангали. Те са новите българи! Некой не е съгласен ли? Има право да протестира; да плюе в нета; да се изсели и да умре. Ето това наричат „правова държава“. Аман! Някога Царете Асен и Петър прогониха ромеите. Стана народа след тях, последва ги и се освободи. Да четем „и внушили на тези бесновати люде(българите) да викат с висок глас, че бог е решил да подари свобода на българския народ и да премахне дългото им робство!“. Тъй пише някой си грък на име Хониат, и тъй са ни наричали винаги. Бесновати, Варвари, Вулгарни, или що ли още не. Наричаха, но ние мачкахме. Предричаха ни злини, но ние мачкахме. Искаха земята ни, но ние пак ги мачкахме! Това бе съдбата и Бог бе с нами, както гласяха боините ни знамена, през Междусъюзническата воина.
И тогава, неиде в Кресненското Дефиле изклахме 12 елински небели свине, но тъмни сили се намесиха, и провъзгласиха побединия за победител, а победителя за победен. Кои са тъмните сили – решете сами за себе си. Днес ромеи в България няма. Има роми! И ромите… ни поробват. Не – няма да вадя дългите изрезки от разни албуми, с хронология на цигански зверства – ненужно е. Няма да ви цитирам данни, да ви изнасям лекции или да пиша доклади! Направете го вие братя! Защото, ако гърците имаха дума за негрък(варварин), то такава имат и циганите! Ама май приликите станаха много(!?) Тази дума е „гаджо” или „гадже”. Тя е обидна и означава „дивак; некултурен човек”. Този факт е засвидетелстван от всички изследвания за циганската идентичност, като тука нема се спираме върху тях.

Очевидно констатираме расизъм! Да приятели! Констатираме расизъм, но не онзи, които ни вменяват че имаме спрямо някакви си малцинства а обратното! Виждаме обратния расизъм срещу нас, и той се вихри див и неприкрит, стоящ на тъмно само поради сянката на безхаберието! В Сърбия ни обиждат с „црни бугари“, за румънците България е олицетворение на леките жени, а за Ромеи и Роми – НИЕ НЕ СМЕ ХОРА! Тука изниква резонният въпрос – ами ако ние не сме хора, те какви са? Но да – те са извистени, те са чисти, те са европеиски. Над тях бди обединена европа, и се лее Одата на радостта от Бетовен. А ние – ние сме дивите варвари – гаджовци. Ние не сме като тях. Нас трябвало да ни няма. Тъй били рекли те. И всеки от враговете ни се надпреварва да ни пожелава смърт. Лешоядът… туй е търпелива птица. Само нашето търпение свърши! И нашата дума още не се е чула! А ние ще бъдем отново велики! Ще бъдем!

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Публицистика и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

7 Responses to Роми и Ромеи

  1. Анку каза:

    Зъ роми и ромей и ромънци гу уртувъм ут оно време!…………..Туй е на прабългарски!

  2. Анку каза:

    Пак съм аз!Тъмън прочетух,писменоту,и ми се насълзихъ учите!Аз вярвъм,че или(чъ)България шъ иъ имъ(поне до кът съм жив)(и тъй шъ е!)цигани мигани дъ вървът дъ спът с майките си!Ний сме Българи,Тангра е пред нас и ний сме след него!Вярвъм ,че ще пребъдем….НИЙ СМЕ БЪЛГАРИ! КАЗЪХ!!!

  3. Ихтиандър каза:

    Със сигурност ромеите в България са на изчезване, но едва ли някой знае, че все още има, макар и малко, живи хора, които нариачт себе си ромеи и езика си ромейски. Моите баби и дядовци наричаха себе си ромеи, езика си ромейски, никога не използваха думи като елин и елински, нито пък смятаха, че имат нещо общо с държавата Гърция.

  4. ANNA MARIA DRAKOS каза:

    Боже колко сте жалки ,ПРАБЪЛГАРИТЕ НЕ СА БИЛИ НИТО ТРАКИ НИТО СЛАВЯНИ КАН ИСПЕРИХ-АСПАРУХ Е СИН НА СИНА НА АТИЛА ОТ ТРЕТА МУ ЖЕНА КОЯТО Е ОТ РОДА ДУЛО КОЯТО Е ИСТИНСКА БЪЛГАРКА ЗЕМИТЕ ОКОЛО ДУНАВ МУ ПРИНАДЛЕЖАТ ПО ПРАВО БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ ЕДНИ ОТ НАЙ ДОБРИТЕ СЪЮЗНИЦИ НА АТИЛА.АТИЛА Е ПРОГОНИЛ РИМЛЯНИТЕ ОТ ЗЕМИТЕ НА МИЗИЯ ТРАКИЯ И ГИ Е ПОДАРИЛ НА РОДА ДУЛО ,ПРОЧУТАТА КОНИЦА НА АТИЛА СА БИЛИ ИЗЦЯЛО БЪЛГАРИ.АСПАРУХ НЕ Е ВОЮВАЛ С ПЛЕМЕНАТА КОИТО Е ЗАВАРИЛ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ ТОЙ Е ОБЕДИНИЛ ТРАКИТЕ РУСИТЕ И ХУНИТЕ И ТАКА Е СЪЗДАЛ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ,ЕДИН ПРА БЪЛГАРИН НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ХРИСТИЯНИН .КУЛТЪТ КЪМ СЛЪНЦЕТО Е СЪС ЕГИПЕТСКИ КОРЕНИ . ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА !ВИЕ САМО СЕ ОПЛАКВАТЕ И НЕ СТАВАТЕ ЗА НИЩО ВСЕ ВИ ОБИЖДАТ ВСЕ ЦИГАНИТЕ ВИНОВНИ ЕВРОПА, КОЙ Е ВИНОВЕН ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНА ОМЕСЕНА ПАПЛАЧ ТА ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО ДА СЕ НАРИЧАТЕ СЛАВЯНИ АКО СТЕ БЪЛГАРИ ! ЦИГАНИТЕ ОБИЧАТ КОНЕТЕ СЪЩО КАТО ПРА БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ СА БИЛИ МУРГАВИ С ЧЕРНИ КОСИ…………!РОМИТЕ НЕ СА СЛУЧАЙНО ПРИДОШЛИ ! СИЛЕН ВЛАДЕТЕЛ И ТРЯБВА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА ,СПРАВЕДЛИВ МЪДЪР ВЛАДЕТЕЛ ЗА САЖЕЛЕНИЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ Е РОДИЛ.ЛЕКА ДА МУ Е ПРЪСТА НА КАН АСПАРУХ И БОГ ДА БДИ НАД БЪЛГАРИЯ

  5. Анатолий Крестов каза:

    Глупости на търкалета. Аспаруховите лайногондури са просто едно от циганските племена дошли тук от Индия. Стига сте се правили на нещо повече, надути бълхари, аман вече

  6. Queen каза:

    Станаха много,че и мързеливи и децата им са разглезени.А някои мои колеги им се радват и ги обслужват с предимство.Те пък,смрадливите орди,пълнят предверието на болницата.Искат на всеки по отделно информация да дадеш.

Вашият коментар