Цели на сайта

Създаването на този блог бе крайно наложително с оглед на цялостното положение на Българският етнос. Нашият народ се изправя пред физическо унищожение чрез един тих и необявен, но жесток геноцид. Поставени в условия на глобализация и заличени ценности, нашите съзнания трябва да устоят на наплива на чуждоземните влияния, и да съхранят през вековете за вечността наследството на великите ни предци.

Настоящият блог не претендира за изчерпателност. Такава не може да има. Единственото, което можем да обещаем е цялостна оценка върху духовният живот на всички хора в окупираната ни Родина и прокудените наши сънародници.

Исторически справки, междуетносни паралели и сведения относно това което държи вярата в Тангра жива, 11 века след зверското й изкореняване, ще са само малка част от онова което ще предложим на малцината, които още се прежалват да четат и да търсят.

Нека да се има в предвид, че поради структурата на сайта, част от публикациите с времето отиват назад, и не се виждат на заглавната страница. Това е така, защото платформата на wordpress структурира подаването на информация като Вестник. Въпреки това, материалите, които ние пускаме не са злободневни и те не губят своята актуалност със времето. За улеснение сме категоризирали материалите тематично, може да се намери месечен архив, а в лентата отдясно има също така и най-популярните статии наложили се сред читателите. Благодаря ви че сте тук!

Приятен престой в Тангристкото виртуално пространство!

За контакти:

tangrabg@gmx.com

16 Responses to Цели на сайта

  1. Peter каза:

    Опаа поредният “мангалски“ сайт на заслепени псевдо-патриотчета, наричащи се националисти. Мразят всеки и всичко, а не виждат че шибаната държава в която живеем е заради нас самите.Защото сегашното българско население в по-голямата си част е ПОМИЯ.Чалга,разврат,алкохолизъм,пияни шофьори,убийци…списъка продължава.Отдавна казах сбогом на тая страна.Миналото е велико,и се гордея,но е Минало.А вие се изяждайте от злобичка комплексарчета-писатели на сайта и негови съмишленици и си изгнийте в тоя бълвоч който наричате родина.Защотото такива като вас които насаждат омраза развалихте Велика България.Пък нека американци,евреи,турци,цигани,руснаци…туземци,аборигени,бръмбари все да са ви проблем ! Проблема сте ВИЕ ! Гръмнете се..ще ме зарадвате 🙂

    • asssd каза:

      у бе помиар ниеден

    • Иван каза:

      Винаги когато видя подобни коментари се чудя възможно ли е нормален човек да мрази толкова много че да се намесва, да плюе и да сее омраза по теми в които не е вещ и не го засягат. Да търсиш поводи за омраза когато нямаш такива. Когато все още имах фейсбук, такива ги наричахме тролове – тоест хора на платената пропаганда.

  2. MattBGlYl каза:

    Peter И какво ,ако е било минало ? Това да не би да значи ,че не е било и няма да бъде отново? Такива родоотстъпници като теб са проблема! Гръмни се или закуси с пакетче бръснарски ножчета….

  3. Бъларин каза:

    Петер като си толкова отворен ела си в България да ни решиш проблемите бе боклук с боклука ти. Какво си направил за тази страна, по какъв начин си защитил честта й пред другиго, кажи сбогом понеже си прекалено жалък за да вървиш с гордо изправена глава срещу проблемите. Сбогом Петер (който най- вероятно е Петър, но се срамува от българското си име)!
    Между другото този сайт се казва танграбг, а има сектор „Християнство“, много, много интересно…

  4. asssd каза:

    Здравейте ние сме двама млади българи които искат да се свържат със хора готови да се борят по някакъв начин с унищожаването на България.трябва да се организираме по някакъв начин и да измислим как да събудим българското национално самосъзнание.БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА НЯМАМЕ ВРЕМЕ!!!!!!!!!!.псп.ако някой се интересува моля незабавно да се свърже с нас чрез този сайт.

    • Ами вече сме трима.Аз правя всичко възможно навсякъде и по всяко време да събудя българското във всеки един мой сънародник.Имам идея как да се започне,но проблема е че липсват хора готови да се отдадат изцяло на каузата.Не съм радикален националист,по скоро умерен,но за да ви стане ясна моята позиция погледнете тук http://fno.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3.Ако имате желание да се свържете с мен може да пишете в блога ми или на мейл vladetel@bk.ru ,ще ви отговоря гарантирам.За мен България е над всичко.

    • TyHu каза:

      Чудя се дали като казвате „България “ имате в предвид държавата или родината ни… Интерестното е че за няколко часа четене в тоя блог.Прочетох сумати и глупости ,като сравняването на Алах с Българин, който се казвал „Танг ра“ Това не е всичко.Повечето коментари по темите нямат нищо общо с божеството „Тангра“ (да оставим факта ,че едвали някой се замисля ,че има разлика м-у „Бог“ и „Божество“). Общо взето се чудя защо някой е решил да кръсти скинарският си блог по този начин. Интерестното е ,че само определен тип хора пишат по теми за „Тангра“ и никой който има някакво по-обективно и не ограничено мнение по въпроса за „Религията“ (а не величието) на Прадедите си….. ….
      ….Знайте само ,че хора с ограничено мислене , нямат място там ,където утиваме.
      Поздрави от „Великата стара Столица“ .

      п.п.
      .Намерихте ли правописни грешки ?

  5. Иванов каза:

    Макар категорично да не мога да се съглася с вашата позиция относно Християнството, по-конкретно Православието – официалната религия в Българската държава от векове насам, и Славянството, част от което несъмнено са и съвременните Българи, намирам сайта за доста интригуващ! Събрали сте на едно място интересна и разнообразна информация за вярванията, историята и културата на един велик народ – нашите предци, т. нар. от историческата наука праБългари! Що се отнася до религията това е изключително деликатна тема не само за отделния човек, но и за обществото като цяло, поради което трябва да се засяга внимателно. За мен фокусът на сайта (трябва да) е върху патриотизма/национализма, а не върху религията. Основен проблем на нашата нация според мен е, че ние трудно се обединяваме било то около идеи, личности или цели. Предпочитаме да критикуваме, да отричаме своето, да се нападаме един друг при всеки удобен случай (доказателство за това е и първият коментар). Разединението, което ни е преследвало почти винаги, не е довело и няма и да доведе до нищо добро. Докато поставяме личния си интерес над общия, докато губим време във вътрешни борби за надмощие, интриги и завист, докато благото на Българите не стане наш върховен и всеобщ закон, дотогава ще бъдем спяща нация без изгледи за светло бъдеще, нещо повече – дотогава ще бъдем играчка в ръцете на другите и смешна карикатура в очите им! Затова подкрепям усилията на хората, създали този сайт, които, въпреки че гледат нещата от различен, по-нетрадиционен ъгъл, са ентусиазирани да работят за Българската кауза!

  6. хYй каза:

    Роби сте си вие ,“националистчета“ жалки и роби ще бъдете винаги. И това е не защото някой ви е поробил, а защото сте мишоци и манталитета ви е робски. Все някой друг ви е виновен за нещастието ви. То не бяха турците, не бяха комунистите, не бяха циганите, не бяха пънкарите, не бяха евреите, не бяха християните, Борис I, американците, Елена Блаватска, Батман и Робин, Пинко, Том и Джери, Дядо Коледа… Целия ви живот е основан на омраза и винаги ще бъдете нещастни!

  7. Ден грее каза:

    Бих искал да поздравя всички , които мислят за България и да им покажа един силен сайт борещ се за Българската кауза :
    http://eltimir.ucoz.ru

    • Винех каза:

      Елтимир е един глупак, нищо повече.Не е никакъв тангрианин, а един шарлатанин вероятно и агент който пречи на млади родолюбци истински да опознаят древната ни вяра и да се свържат с други националисти.Този човек сам по себе си е убил надеждата в сигурно стотици млади българи.Веднъж дори се изцепи,че тези които не са с него, Бог щял да ги накаже.Представи си къде се слага този.

  8. Елтимир е журналист като Волен Сидеров и такъв ще си остане! Но този сайт е впечатляващ, не съм го разгледал още подробно , но досега съм впечатлен!

  9. Vladimir Aleksandrov каза:

    EDNO E DA VIARVASH I POCITASH , I OBICASH TANGRA – SAVSEM DRUGO E DA SE VJIVIAVASH I OBICASH V ROLIATA SI NA TANGRANIST , NALI ? ORIGINALNICENETO , NERIADKO E PRIKRIVANE NA PATOLOGICNI KOMPLEKSI ZA MALOZENNOST .

    • Иван каза:

      А съвсем различно е да пишеш на шльокавица с главни букви и да наричаш другите простаци.

  10. Vladimir Aleksandrov каза:

    A PETAR ( PETER ) E PRAV I SPOMNETE SI LEGENDATA ZA HAN KUBRAT I SINOVETE MU , I POUKATA OT NEIA – ZA SPLOTENOSTTA I EDINSTVOTO . A NIE KAKVO … PO-SKORO SME KATO ORELA ; RAKA I SHTUKATA . I MEN MI E MILA BALGARIA , I MEN ME BOLI ZA NEIA I ZATOVA PRIZOVAVAM KAM SPLOTENOST I EDINSTVO . ZA SAJALENIE , SAMIAT AZ NE GO VIARVAM ; EDNA UTOPIA I NISHTO POVECE .

Вашият коментар