Кондьо: С Христос радостта е друга.


Циганинът осъден за сутеньорство сънувал Исус и сталал вярващ. На чалгапевеца Кондьо му се явил Христос насън и той станал дълбоко вярващ. Това разказва самият той в интервюто си по-долу, също и за преживяванията си в затвора. Кондьо Стефанов от Сливен стана известен с хитове като “Доко, Доко”, Мъни, мъни”, “Аман, аман” и др. още в началото на 90-те години. През 2006 г. Кондьо беше осъден на 10 г. затвор и 100 000 лв. глоба за трафик на две жени и склоняване на едната към проституция. Освободен беше предсрочно. За това как е повярвал в Бог, Кондьо разказва пред камерата на новия сайт bibliata.tv навръх Коледа.

Как го възприе жена ти?

– Жена ми отдавна е отворена за Бог. И тя каза: „И аз!“ След това и дъщеря ми – и тя, даже и малкият.

Как стана така – ти като влезе в църква, хората сигурно малко се стъписаха като те видяха?

– Да, много интересно им беше, но въпреки това те много добре ме приеха, покаях се, също със съпругата си. И продължават да ме приемат много добре. Няма такова приятелство, такава радост… Имал съм приятели, но всичко е било интерес. А да живееш с Бог е много хубаво – радост голяма в теб живее.

Преди това някои не са ли се опитвали да ти говорят за Христос?

– Да ти кажа, които вярваха, аз съм им помагал много – давал съм пари за дърва, за дрехи там да им купят – когато не вярвах. Но се отнасях с уважение към тях. Защото някой път някои може и да ни мислят за луди. То така го пише и в библията. Но никой не ми е говорил за Христос – той сам дойде при мен и ме докосна.

Другите чалга певци, които са ти колеги, сигурно вече знаят, че си християнин – ти си отказал цигарите, алкохола… На участия ходиш ли?

– Отказал съм цигари, всичко, ходя си по участия, нормален живот си живея, защото все пак това ми е професията – не мога така да се откажа, но мога да кажа, че е много хубаво да живееш с Бог. Има радост в теб, живот.

Как те възприемат колегите?

– Добре. Малко някои може би с насмешка, но важното е за мен аз да вярвам, това не ми пречи на работата, само че се водя от Божи правила, ходя по стъпките на Бога.

Наскоро участва в концерт на църквата, която посещаваш в Сливен. Разкажи малко за този концерт, който беше на 22 декември.

– Този концерт беше първият мой концерт, на който направих такава изява. Направих първата си песен „Божи син“. Залата беше препълнена. Като излязох да пея, всичко беше затихнало в очакване какво ще изпея. Изпях една много хубава балада – песента „Божи син“, благодарение на моите братя и сестри, с които направихме страхотен текст. И като запях тази балада, някои после си казвали: „Какво ми направи този човек?“

(Кондьо пее песента „Божи син):
Роди се там, в обор един
роди се днеска божи син.
Няма друг спасител на света.

Дойде за теб на този свят
и стана жертва той за грях.
Исус живее в нашите сърца.

Припев:
И Христос на кръста беше,
и кръвта му там течеше.
Жертвата му днес те кани: „Ти ела“.
Светлина във теб ще влезе,
тъмнината ще излезе.
Избавител мощен той е от греха.

– Живял съм много, видял съм много, но когато си с Господ, радостта е друга. Искам да станат всички хора по-добри. Представяте ли си, ако има един добър свят? Да няма злоба в хората, всички да бъдем добри, да се уважаваме – колко ще бъде красив светът!

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Кондьо: С Христос радостта е друга.

 1. димитър василев каза:

  Аз също съм вярващ и вси4ко това което исус преви за мен е просто несравнимо.Вярващ съм от 7 години през тези години съм се бил повлиявал от много светски неща като напримерно цигари,алкохол но аз съм се покаял пред него и му благодаря за вси4ко което той е направил за мен и за моето семейство.
  „Така че аз ви казвам: Питайте и ще ви се даде; търси и ще намерите; почукай на вратата и тя ще бъде отворена за вас.
  Лука 11:9

  • tangrabg каза:

   Добре, питам.
   Какво точно прави Исус за вас и вашето семейство, господин Василев?

   И питам друго

   Ако Християнският Бог е толкова всемогъщ, че грубо казано половината божи заповеди са нещо от сорта на „да нямаш други другарчета освен мене“, „да не си дялкаш идоли на други освен мене“, то възможно ли е този всемогъщ отец да направи толкова голям камък, че да не може сам да го дигне?
   Ако не може – значи не е всемогъщ.
   Ако може – значи не е всемогъщ, защото не може да го дигне.

   Всичко това сочи погрешната християноидна представа за Бога, в която за жалост и вие сте били подведен.

  • ritnigo каза:

   Господин Василев, цитата Ви е неточен.“Искайте и ще ви се даде“.Ама само с едното искане не става ако не вложиш максимума от себе си.При това положение `що да се заблуждавам, че сила свише ми е дала?
   Търся и намирам, но пак опираме до това, че аз си скъсвам задника да търся.Интересно…Докато търся никой не ми „говори“ какво , къде и как да търся.Или резултата от търсенето просто го приписваме на Исус?
   Почукай и ще ти се отвори…Не е задължително.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s