Цигания – пазар за булки в Бачковският Манастир [Галерия]


Представяме мулти-култи същността на християнството, която приема всички, и непрестанно разпространява смъртоносната идея за равенство между неравните. Насладете се на бъдещите християни в България:

На 28-ми август по стар стил се чества Успение Богородично. Празникът, известен като Голяма Богородица, е много популярен сред циганите-християни. Те почитат Божията майка като олицетворение на жената – стожер в семейството.  Стотици цигански семества от цялата страна се стичат на поклонение в Бачковския манастир, където задължително преспиват в навечерието на празника и се молят пред чудотворната икона на Света Богородица. Също по традиция, край аязмото в местността Клувията пренощуват болни с надежда за изцеление.

Освен да се почете Божията майка, на циганската Богородица се прави и традиционния за културата и бита им пазар за булки. Старата традиция повелява младите момичета да се продават на специални пазари в неделя, по време на големи религиозни празници. Най-големите събирания стават по време на Голяма Богородица. Младите девойки – от 12 до 15 години, са „белосани” със специални кремове, а червилата им са керемидено ярки. Под кърпата зад ухото им винаги има втъкната дъхава китка.  Те са облечени много цветно, гледат предизвикателно и често танцуват кючек под звуците на музика от касетофон. По себе си носят много златни пендари и накити.

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Галерия | Публикувано на Визуална Пропаганда, Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Цигания – пазар за булки в Бачковският Манастир [Галерия]

 1. Аменхотъп каза:

  Аз сам много готин и съм писал в 1001 уаит пауър форума, даже си качвам снимки на кучето по форумите, и искам да знаете че вие не сте прави, защото народа не трябва да се дели на мангали турци и други, всички са българи, и трябва да се обичаме, по равно и по повече, мъже с мъже, жени с жени, защото така е казал Христос:

  Нека се поразходим из природата. Нека забравим проблемите, с които се сблъскваме и ще ги имаме винаги и нека се вгледаме в спокойствието и магията на творенията на природата около нас. Нека си помислим, че Обичта на Бога е създала всичко край нас, за да можем да открием безметежното спокойствие и покоя.

  • tangrabg каза:

   Драги Аменхотъп…

   Не съм сънародник с някого на териториален принцип и съседа чаве не е мой брат. Не съм сънародник по езиков принцип, и българоговорящата печка не е мой ближен. Не съм сънародник по религия и мазните арменци руснаци и всякакви други християнски изчадия които пъплят из земята ни нямат място тук. А това че си педал е ясно само от това че в гугал излизат стотици страници резултати за теб. Препоръчвам ти да излезеш в реалният свят като алтернатива на досегашният ти заблуден живот, изпълнен с юдясали възгледи

 2. Артиш каза:

  уфф – ходих там вече 2-3 пъти очаквам ако отида пак да са опънали гащите ….и всякакъв турски и китайски трикотаж за продажба, навсякъде искат да о***т, като Стария Несебър ….кошмар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s