Ако нямаше Християнство, нямаше да има и секти


Из книгата „залезът на България – мираж на враговете ни“ – глава 12

Когато Борис много мъдро бива принуден от византииските лисици да обърне цял един народ в семитска религия където най големите светци са Свети Димитър, Свети Никола, и Свети Георги – /и тримата етнически гърци/, българите се бунтуваха! Те бяха разярени. И омерзени. От предателството. От изневярата към нашата традиция! Към нашия Бог! Към всичко свято!
Първия бунт – 52 и двама от стоте боили(сто са според интерпретация на йерархичната система в волжка българия, реалния брой на боилите тук не е известен с абсолютна сигурност), се дигат срещу „лошия закон“ и „предаването на бащина чест и слава“ както е записано в хрониките на историята. Писмени сведения днес оставени да вехтеят за оня дето духа. Защото интерес няма. 1200 години непрестанно убиваха всяка инициативност в Българина. Но враговете ни забравиха! Нашата Кръв не се подчинява на правила! Тя не избира къде и кога да роди гений! Тя просто го ражда! Българска майка, и българска утроба родиха Атила, бич божи! И ще дойде ден да се наричаме Великобългари както са мечтали СБНЛ само преди 70 години.
Втория бунт – няколко години по късно синът на Борис в които проговаря очевидно дядовата кръв (Какъвто дядото, такъв и внукът… казва народът) се заема да поправи неправдата. Когато Владимир Расате влиза с кон в главната базилика в Плиска и го превръща в обор лично баща му Борис 1, приел християнското име Михаил, забравяйки че носи име на Българско свещенно животно(Тигър), от мишата дупка в която се е криел е видял какво става и се обадил на своите верни другарчета – елините. Пардон, гейците. Или май че ромей ги зовяха. Все тая. Важното е че са първи християни и солидно мургави! Те пращат армия и изведнъж Расате бива ослепен а народът – наново покорен в робската вяра. По бащински…

Защо робска вяра ли? Каква е вярата, която твърди че Бог е пастир? Тогава хората какво са? – Стадо! Още Омуртаг казва: „Таз странна вяра учи силните да стават слаби, а слабите – още по слаби“. Ама тва днес се забравя. Отрича се народната вяра на огромното множество от борците ни за свобода. Отрича се приноса на непокорните.

Следващ бунт? има –  ересите. Ересите са плод на съпротивата срещу чуждия мироглед. Тази съпротива се изражда в антидържавност – богомили, адамити, и други дегенерации. Ересите у нас бързо придобиват уродлива форма. Дори днес сме изправени пред сектата на дъновистите и орфистите които активно вербуват всеки до когото се докопат.

Имало ли е и други бунтуве срещу Православието? – Ами да! Имало е! Борбата на българските възрожденци е била срещу… Поп, Чорбаджия и Турчин! Вържи попа, да е мирно селото е поговорка измислена НЕ случайно! Ей, ама това май се пишеше слято… Казва кой? Мерзавеците пак ще охулят… ама тва не било тъй, а иначе. Ей, на… признавам си! Пиша така както би ме разбрал моя народ!

В по скорошни времена с нео-езичество се свързват Ратниците за напредъка на Българщината, но поради ограничени материали не може да се доразвие темата. Дано някога се разкрие повече от будни българи. Защото кръвта е странно нещо. И не се знае в чий жили ще се разбунтува утре! В днешно време езичеството се възражда, набира сили, а с него и автентичния „пра“български дух на неопокорство и отхвърляне на чуждото. Докъде ще стигне древния зов в душите ни е само въпрос на нашата воля.

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Публицистика, Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s