Празнуваме вражи светци, които лично българите сме убили – II част


Ще отворим дума за Св. свещеномъченик Петър, епископ Български и  св. мъченик Сионий Български, които всъщност са ГЪРЦИ убити от българите, по времето на Докум – регент управлявал България около година, докато Омуртаг се възкачи на престола. Какво се е случило?

Българите обсаждат Одрин и го превземат. Събират всички духовници и ги подлагат на смърт, а цялото стадо гърци(около 40 000 според гръцките източници) е изселено отвъд Дунава). Този брилянтен ход на нашите управници отваря пътя Одринско да бъде жизнено пространство за нашият народ, откъде ние биваме изгонени чак през 1913 година. Показателно е че едно смело деиствие може да даде столетия плодотворни плодове. Но – църквата не мисли така. Цитираме:

В този ден – 22 януарий се чества паметта на св.мъченици Мануил, Георгий, Петър, Леонтий, Сионий, Гавриил, Йоан, Леонт, Парод и др. на брой общо 377, пострадали за Христа от езичниците през 814 година.

Пострадали за Христа още 368 миряни от тези епархии и всички придобили мъченически венец. Тези светии били от различни места на Адрианополската и Девелската епархии и живеели в Адриановия град (днешния град Одрин), околностите, и гости от Константинопол.

Езичниците, неразумни и непознаващи истинския живот на Христа Бога, навлезли в Македония и Тракия и ги превзели, като нападнали и самия престолен град и го обсадили.

После, като дошли в Адриановия град, обсаждали и него три месеца и пленили колкото намерили в него жители.

Това станало, когато царувал над ромеите злочестивия Лъв V Арменец, който изповядвал иконоборската ерес и, поради това, зле завършил живота си. А над българите воеводствал Крум, който пленил 40 000 души от Тракия, и ги отвел отвъд Дунава, сред тях множество духовници. Той и неговите наследници извършили множество безчовечия над християните, които не искали да се отрекат от вярата, които изповядвали Христа Бога, и продължавали вярно да усърдствуват в благочестието и изпълнението на Христовите заповеди.

Тези християни, които езичниците предадоха на смърт, придобиха живот вечен, Църквата се украси с чистотата им, а ние намерихме молитвени застъпници пред престола на Бога.

Което ме навежда на последната ми мисъл – мен Крум ми е по-мил.

Възхваляването на нашите врагове от църквата е визш акт на предателство спрямо нашият етнос!

 

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на История, Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Празнуваме вражи светци, които лично българите сме убили – II част

  1. Владимир каза:

    А какво е станало с 40 000-те гърци преселенина север от Дунав ?

  2. tangrabg каза:

    Част от тях успяват да се върнат във Византия след едно поколение. Наследник на тези гърци е Василий 1 македон, основател на македонската династия. Тези които не са се върнали са с неясна съдба. Не е ясно точно къде са били заселени, дали са оцелели, и прочие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s