Обидите и лъжите в завета на Митрополит Васил Друмев


Ето по какъв грозен начин ни представя Митрополит Климент Търновски:

Нашият народ, както знаят това и всичките наши учени хора, беше див, скитнически, разпилян, без единство, без отечество, без съзнание целта на своето съществование, без място в историята на народите, а следователно и без бъдуще.

Нито една дума от горните изречения не е вярна, нещо повече тя обижда един от най-високоразвитите народи през средновековието – българите!

Но Православието, тази Божествена истина, с която именно просветиха народът ни нашите равноапостоли, направи народа ни питомен

Тук е прав, защото е всеизвестно укротяващото неагресивно хипи-пафистично отношение на християнството към света.

има Православие у нас, има и български народ; няма Православие — няма и български народ.

Българи е имало и преди православието, да се надяваме че ще ни има и след, ако успшеем да се отскубнем от тази чума

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

25 Responses to Обидите и лъжите в завета на Митрополит Васил Друмев

 1. khagan каза:

  Тези думи може да ги каже само един фанатик, който не знае дори историята българска.

  • tangrabg каза:

   Деиствително, а се препечатват наляво и надясно, без на никого да му прави впечатление. Просто е удивително.
   Поздрави 🙂

 2. Stoqnow каза:

  Фанатици те сте вие, думите са много правилни, а тангра е езическото божество на турците и сродните им племена.

  • tangrabg каза:

   Казва един свръхначетен и интелигентен човек, които може да аргументира думите си. Разбира се, съмнявам се че си историк, още по съмнително ми е да си теолог. Малко по-вероятно е да си индоктриниран с историко-теоложките лъжи на сайтове като двери.бг и православие.бг, където християн-талибаните си създават история… Сигурно темата за това че Тангра е турски бог, е точно до темата за това че земята е на 7000 години, познах ли. Хайде сега у лево момче…

 3. Stoqnow каза:

  Няма нужда да съм историк, всеизвестно е, че тюркския бог е тангра. Също така става ясно все повече, че българите не са народ с тюркски произход и много малко вероятно е да са вярвали в тангра. Посочи ми един бългаси източник от средновековието в който да се споменава тангра!

 4. tangrabg каза:

  Да няма, нужда да си историк, стига да можеше да демонстрираш знания, по-далеч от „всеизвестно е = даваха го по телевизията и Божидар Димитров каза че е така“. За жалост при теб това не е така. Ако ти можеше да четеш, щеше да видиш в самият сайт както източниците, които искаш от мен да ти „посоча“ (малко нагло, а?), така и причините поради които българите не са тюрки. Всъщност Тангра Бди, никога не е защитавал позиция, че българите имат каквото и да е общо с тюрките, и тази тематика не ни вълнува. Разбира се, по лесно е да критикуваш, за неща които си извадил от сборника „общи фрази и чужди умотворения“, преди въобще да си прочел върху какво налиташ. Абсолютно непрофесионално и смешно. Така че моят съвет е да прочетеш съдържанието на сайта, преди да хабиш клавиатурата си, в мизерен опит да се изложиш, както и става. Иначе ще си останеш просто един християнски жалкар. А това… – това е тъжно.

 5. Stoqnow каза:

  хаха, направо ме пукна от смях с тоя коментар. Извинявай ти на колко години си? По-хубаво е ти да прочетеш малко повече преди да даваш оценка за неща които не разбираш и за велики българи. Васил Друмев е бил легионер в легията на Раковски заедно с Левски. Бил е и два пъти министър-прецедател на България. А твоя тангра дето бди е фикция на болни мозъци, докато Христос е бил Богът и на Кубрат и на Аспарух и на Тервел и на Босирис и на Симеон и на Самуи и на Калоян и на всички за които се сещаш. Христос е истинският Бог на българите.

 6. tangrabg каза:

  Много личности в Българската история са започвали своят житейски път като герой, и са го завършвали позорно като гнусни предатели. Например Тодор Паница, и цялото ляво крило на ВМРО, което преминава на страната на Сърбия. Но тъй като говорим за митрополита Васил Друмев, то е нека споменем, че речите, с който той обижда българският народ, са изказани за да може той да си подсигури пълни църкви и съответно повече хляб за него и паразитната му институция. Това че е бил жалък политик пионка на Русия, пък може да е гордост само в твойте очи.
  Дали Исус е бог, можем да попитаме неговият приятел и доказан евреин – Апостол Лука. Той ни предава последните думи на Джизъс:
  34. А на деветия час Иисус извика с висок глас: Елои, Елои, лама савахтани? което значи: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?

  Интересно, как Бог(Христос), може да изостави сам себе си. Чудна работа.

  Що се отнася до българските владетели, то те не са били християни и то въпреки твърденията на масон-тамплиерите говорещи по телевизора. Знам че това е шокиращо, също знам, че няма да седнеш да провериш. Важното е да си пуснеш християнската отрова и тук, с надеждата твоят Бог да ти даде благословия на следващото причастие, докато се редиш зад бабите(бивши курви), които чакат да изядат тялото и кръвта джизъсови. Мухльо.

 7. Stoqnow каза:

  Първо митрополит Климент толкова много е прокопсал, от това, че в неделя Православна е говорил срещу католици и протестанти, че му искат смъртна присъда. Е не го убиват но го осъждат на заточение. Съвсем случаен е бил факта, че на 14-ти февруари, тоест същия ден се падал и рождения ден на фердинант. Но митрополит Климент не се е уплашил от католика фердинант и е казал истината. За Христос и думите му на кръста, още си далеч да разбереш нещо от богословие. Капитан Паница е ясен-национален предател. Масоните-тамплиери са основния враг на България и Православието. Българските владетели са били Православни християни, колкото и да е боен мозъка ти, има обективна истина която не зависи от болни мозъци. Бабите в църквата не са курви било то бивши или настоящи. А много искам да видя как ми казваш мухьо очи в очи. Много е лесно да си голям мъж зад компютъра, ако искаш може д пробваш пак да ми кажеш така в действителност.

  • tangrabg каза:

   Католици, протестанти, православни това са си юдео-християнски вътрешни борби за влияние и власт. В България има 100 000 българи католици – те лоши ли са, в ада ли ще отидат? Ще се биеш ли с тях, ще си направите ли дуел с икони и статуики на приснодевата? Моля талибанските си глупости си запази, за онези които биха повярвали в тях. Нито митрополит Клитор Търновски е велик, нито нашите канове са били християни. Не е готино когато искаш да вкараш представите за България в рамките на сектата към която принадлежиш. Бабите в църквата всички знаят какви са, но добре че ги има тях. Относно поканата ти, аз не се занимавам да мачкам хлебарки. Както си изпълзял, така пак ще се завреш в дупката си. Не можеш да спреш българското възраждане, не можеш да спреш младите българи да почитат боговете на техните предци. Урод.

 8. Stoqnow каза:

  Ех миризма, долна мръсна, ще те смачкам, ще те убия, ще те заколя с червата ти ще си направя гирлянди за коледна елха, която ще завра в гъза ти и ще те питам отново дали вярваш в Тангра мръсен уроде. Майка ти даеба тангриска, ти си педерасче с манафски наклонности, извратен религиозно урод сектант, еретик, езичник и обикновенно лайно. Ще те пребия само да те намеря, ще ядеш тупалки, ще сереш iYi-та като свърша с теб, това ти беше. Няма да доживееш утрото тангриско бдистко копеленце. С мене е бога Исус Христос, Дева Мария и Архангелите. А ти си никой путьо. Свършен си!!! АДА ЩЕ ДОЙДЕ ЗА ТЕБ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО.

 9. tangrabg каза:

  Оставям коментара ти, за да видят всички, какво е имал предвид Ботев, под „християнски скотове“, и в какво се изразява църковният бяс. Но честно ти казвам – лекувай се. Имаш нужда от помощ…

  • Ivo каза:

   tangrabg сипи си 1 биричка и не се занимавай с мишоци.Кой може да помогне на лайното да мирише???Както и да го лекуваш , то си е лай`о

 10. Stoqnow каза:

  АЗ ПА ЩЕ ТЕ ОСТАВЯ БЕЗ ЗЪБИ, ТАНГРИСТЕ!!!

 11. Емо каза:

  Тангра? Колко храма са останали от този бог? Къде? Да има книги с неговоте учения? Някой да знае какво Тангра е казал и кога?

  Преди Христос всички езичници са имали собствени божества. И всяко племе е правило каквото си пожелае, според лозунга на този сайт, “ свободен е само онзи, който живее по свой закон!“ Всички мафиоти в страната днес живеят по свой закон, затова България е на това дередже днес.

  От преди две хиляди години насам, не е случайност че хората из цяла Европа приемат Християнската вяра. Защото Християнската вяра носи със себе си морални стойности, обяснения, закони общи за всички. А днес, след повече от едно хилядолетие, търсенето на някакво старо забравено божество е по-скоро един вид психическа травма на една (за радост малка) част от българското население. Когато един народ няма доверие в себе си, търси корени и история другаде. Но едно забравено божество, не оставило никакви спомени никъде, не може да бъде възкресено. Поддържането на сайт като този е безмислено губене на време. Типичен примери за полу-болна психика има днес във всички мюсюлмански страни. Неуспехите им в науката, културата, образованието, икономиката, и пр. кара така наречените „ислямисти“ да си търсят загубеното самочуствие в Корана и пророка Мохамед, отхвърляйки всички приноси на цивилизацията! Но поне Мохамед нещо е написал, оставил и джамии да му се кланят има навсякъде. Тангра – нищо, пълна нула!

 12. tangrabg каза:

  Относно въпросите ти – отговорите са в сайта. Забавно е как всеки 10ти коментар идва по някой емовец да пита все едно и също, без да се интересува от отговорите. А отначало помня имаше хора които отговаряха и вярваха че като го направят фунията с мозък магически ще стигне до провокатора написал въпросчетата….

  Относно генерализациите тип „всички езичници“, „само мутрите могат да са свободни, ние тряя да сме роби“, „преди Христос българите са били кръвосмешени канибали без морал“ и прочие – запази си ги. Ще ги оставя да се развяват тук. Все пак докато интелигентната аудитория се разхожда из сайта, трябва да има какво да подритват.

  Сайта може да ти изглежда губене на време и ти е безинтересен, по същите причини по които в другата статия показваш своят дълбок и убеден поклон пред една друга гърбавоноса религия. На нея може да се припишат и генерализациите към Мюсюманиските страни, които случайно са доста доста различни една от друга. Толкова, колкото и християнските между впрочем.

 13. Емо каза:

  Лесна работа е интернет, всеки си пише каквото си иска и сам си вярва. Колкото повече време се отделя, толкова по силна е вярата. Но когато няма кой да критикува написаното е лесно.
  Ако толкова много ви интересува историята на България, публикувайте в някое историческо списание, има десетки такива по света, така че да има „черно на бяло“. Може пък някои други историци да донеста допълнителни доказтаелства….

  Засега остават само митологии за унгареца, който ни обянил че сме много велики и за българина „историк“ от волжка България. В самата България, само интернетни герои.

  • tangrabg каза:

   Да знам че сме много лоши ние българите, няма нужда вие небългарите да ни го натяквате. Ще си вземем бележка и ще се посипем със сол… А, и отсега нататъка ще пишем само на лустросани страници в издания със твърди корици. Не че нещо – просто да ти угодим. Нали съдържанието не е важно – хартията на която е поставено е…
   И логичният въпрос е ако толкова не те интересува какво пише тук, защо седиш в неделя вечер да пишеш през италиянско прокси, провокативни коментари в сайта? Или всичко е случайно, нали?

 14. Иванов каза:

  А къде беше тангра (ако изобщо така се е казвал богът на българите) когато Борис излезе с само с кръст в ръка и 40 души срещу десетките хиляди бунтовници? Защо тангра не ги защити? Тангра само като е видял светият кръст е избягал през девет планини в десета, защото не е нищо повече от един жалък бяс, а Св. цар Борис само с 40 души и Христовият кръст победи и тангра и десетките хиляди разбунтували се срещу законният владетел на българите.

  • tangrabg каза:

   Борис излезе с кръст в ръка и цялата гръцка армия зад гърба си, както ни предава гръцкият хронист Симеон Логотет. Срещу 52ма човека, рискуващи привилегиите си в името на оцеляването на българският народ. Съвсем ‘малка’ разлика от историята с която са те промили. Но съществена!

 15. Михаил каза:

  Васил Друмев е най-обикновен православен фанатик, нещо като митрополит Николай Пловдивски.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s