Преброяване 2011 – реабилитация на тангризма


Уникален шанс се разкрива пред набиращото сила движение към завръщане на родната вяра. Екипа на Тангра Бди, призовава всички родовери да отбележат вероизповеданието Тангризъм в анкетата на преброителите. За пръв път преброяването може да бъде осъществено и онлаин от 1 до 9 фебруари на адрес http://www.nsi.bg/census2011/ Нека докажем че древният български дух е жив, за да пребъде през поколенията. Разпространете този призив където намерите за добре.

Където е текло, пак ще тече!

* http://www.nsi.bg/census2011/spagebg.php?SHP=3

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Тангризъм и тагнато, , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

9 Responses to Преброяване 2011 – реабилитация на тангризма

 1. ТЕНГРИАНИН каза:

  НЕ СЕ КАЗВА ТАНГРИЗЪМ, А ТЕНГРИАНСТВО!!

  • tangrabg каза:

   Няма никакви индикации за наличието на култ към Тенгри в България. Тъкмо напротив, няколко извора чисто и ясно сочат наименованието Тангра и оттам Тангризъм. Тангра е и името засвидетелствано при памирските народи.

   От друга страна, Тенгри е дериват на тюркските народи, които взаимстват нашата вяра. Да но ние не сме казахстанци или монголци, и затова при нас няма Тенгри и Тенгриани, а има Тангра и Тангристи.

   Нали 🙂

 2. Д-р А. Чилингиров, Берлин каза:

  Вашите предци не са наши предци!

  Вървете си при вашите и ни оставете на мира!

  Тук няма място за вас.

  И никога не е имало – а няма и да има!

  • ritnigo каза:

   Неуважаеми д-р Чилингиров, много се съмнявам, че наистина сте тоя за който се представяте.Но ако е така… Нашето тук(България) не е вашето тук(Берлин), от което следва, че и нашите предци не са ваши предци, от което автоматично следва, че не сте българин, което пък се подкрепя от факта, че за вас тук(България) явно място няма.Най-вероятно не е и имало, а още по-вероятно няма и да има, за да сте във Вашето тук.Ние сме там където са заровени поколения наши предци, следователно сме при предците си.Науката и логигата сочат, че при това положение ни боли фара за вашето мнение.

 3. tangrabg каза:

  Българите са завладетели балканският полуистров с КРЪВ, и само с кръв ще го напуснат. Ако вие имате нещо против – прав ви път да си останете в Берлин, защото като гледам май вие сте този които не си е намерил място в България.

  Всъщност каква е вашата етническа принадлежност гусин Чилингиров? Турчин запазил българското си име? Каракачанин или влах? Друг вид миш-маш човек?

  Вашата злоба към България и българите е нашата мотивация да вървим напред!

 4. Бахрам каза:

  Българската държава я няма, българите измират -те спорят Тангристи или тенгрияни…

  • tangrabg каза:

   Това са чисто исторически въпроси, към които се подхожда научно. Дори да закрием науката, няма да се върнат българите, а спора се роди от наличието на хиляди шарлатани, които подхвърлиха натук и натам разни теориики.

 5. aaa каза:

  Ебаси циркО!

 6. Кирил каза:

  Аз съм на половин Руснак, и на половин Българин, и се гордея с това ,че дори частично съм наследник на тези велики войни….затова подкрепям 100% инициативата и сайта. Без корените си, оставаме като дървета побити в земята,затова ви благодаря че се обръщате към хората да ги потърсят,и да се замислят за това,дали техните корени не са отсечени още през 864 година,от брадвата на великата политическа игра.
  Поздрави!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s