Оскверниха Сурва


Като благороден народ българите решиха да раздадат културата си на онези, които нямаха такава. Примитивните диваци от разнороден произход им харесваше да се наричат българи. Да подменят истинските носители на българщината подмолно… В резултат на тази геноцидна политика нашата нация се стопява.

„Ще ви кажа един факт – в момента сред първокласниците 48% от българските ученици майчиният им език не е български. В такава среда живеем вече.“

Сергей Игнатов/Министър на образованието/

 

Advertisements

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Визуална Пропаганда и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

16 Responses to Оскверниха Сурва

 1. Вие момчета нещо сте се бъгнали в главите. Първо, Сурва е фестивал с международно участие и второ, ако пуснем един робот, програмиран да трепе всички, които нямат кръвна връзка с прабългарите, у нас ще останат 3000-4000 души. Едно бе Тангра и пускаше супер яка музика :). Относно старите вярвания, кой ще ми каже какви са били култовите практик, по източници, за да ги следвам.
  Това за Сократ беше яко, но той би ви задал доста въпроси, на които вие нямате отговори.

  • tangrabg каза:

   Здравей,

   Първо на първо, линка който си поставил води към анархистки сайт(затова леко го пренасочих, тъй като реклама на антибългарски сайтове е забранена), което издава упадъчната ти принадлежност и липсата на елементарна привързаност към проблемите на твоите съплеменници. Но да продължим по изключителният ти коментар.

   Сурва НЕ е международен фестивал, а е изключителен и самобитен български празник. Това че мултикултурализма желае да обезличи нашата идентичност като докарва подчовеци от всички крайща на света е съвсем друг въпрос, който не дава право на никоя черна мокамба да си присвоява празника.

   Второ – разлика между прабългари и днешни българи няма, тъй като термина прабългари е изкуствено въведен и фалшив. В българската история винаги и всякога е ставало дума само за БЪЛГАРИ – тоест нас. Това се потвърждава от физическата антропология и съвпаденията на прабългарските черепни индекси със тези на съвременни българи.

   Трето, ако наистина желаеш да следваш, може би тангризма не е за теб, защото не се вписва в наркоманското клише „без Бог, без Господар“, нито пък е изковало серия от догми, които сляпо да се следват като Християнството.

 2. Етнос или племе? Много си обърка, аз и за етноси съм чел и за черепи, и за това как сме потомци на хиксосите съм чел и какво ли още не. И на разкопки съм ходил и научни трудове съм защитил. Вашата идея е неясна, няма конкретика. Само ще ти кажа, че през Средновековието политическата карта на една държава, никога, ама никога не се е покривала с политическата, която обикновенно е по-широка при възход и по-тясна при упадък. Ако искаш да видиш красива идея, която се опира на миналото, погледни материалите на Родово имение – организация от Пловдив, а ако искаш да знаеш нещо по-конкретно за езическата култура на българите – чети руските учени, изследвали Волжска България – ама и там все предатели – мюсюлмани. Последното трябва да те наведе на мисълта, че този исторически процес е нормален. От Исландия до Урал са се наложили солидните монотеистични религии.
  А това, че пускаш паралел между наркоман и анархист е проява на слаба култура и неначетеност. Анархизмът или по-точно свободничеството има вековна история и солидна философия, която до голяма степен е свързана и с родното минало.
  Поздрав и извинявай, не съм искал да те дразня, а да ти отворя очите.

 3. tangrabg каза:

  Не си ме издразнил, наличието на олигофрени във страната ни е жалка последица от редуването на демокрация и комунизъм, които като опустошителни цунамита избиваха наред титаните на духа поколения наред. Това е и причината да се пръкне на бял свят анархизма, като интернационална идеология на хероинозависимите нихилисти, защитаващи жалки каузи като легализирането на дрогата и защитата на маймуночовеците от Бусманци. Тази идеология, както ти я нарече – свободия, е обвързана с постулатите че всички хора са равни, а както е казал Ницше, най-голямото престъпление е да се направят неравните равни. Към нея трябва да се прибави отричането на лидерството, отричането на парите, а оттам и край на предприемачеството.

  Но какво ли съм тръгнал да обяснявам. Та ти ми препоръчваш сектата „Анастасия“, и звънящите кедри на разни славянски шамандурени глави. Говоря точно за „Родово имение“, което е най-гнусната фалшификация на това което трябва да е езичеството. В блога има статия на Юлиус Евола по въпроса – прочети я и евентуално ще разбереш аргументите срещу такива дегенеративни антицивилизационни учения.

  Нашата идея е пределно ясна, но тя не може да се разбере от хора които не обичат народа си. А пък какво съм чел и какво да чета си е точно и само моя работа. Пожелавам ти най искрено децата ти да те намразят заради твоята безродническа същност, ако въобще някога успееш да излъжеш някоя да легне с теб.

  Хайде сега марш обратно към разкопките да се боцкаш и да сънуваш некадърни национални предатели като Икономов.

 4. A както е казал Дарвин, ако се върнеш прекалено назад към корените си, накрая ще се превърнеш в маймуна – пожелавам ти приятно ядене на банани 🙂

  • tangrabg каза:

   Всъщност едва ли си чел Дарвин, защото се вижда с просто око, че не знаеш начина по който са се оформили расите, тяхното значение, и характеристики. Ако знаеше, може би щеше да разбереш защо е пагубно раси оформяли се с хилядолетия, да се затриват чрез мелезиране и геноцид само за броени години. Радвам се че така бързо те отказах от жалкият ти опит да се правиш на интересен на място без толерастия. Анархизирай това лепиларче.

 5. ritnigo каза:

  Сурва е толкова международна колкото Богомил е Юри Гагарин.Да не говорим, че е фестивал толкова колкота Петльов ден, Сирни заговезни, Еньовден…Няма да изброявам повече.Конкретиката на блога е пределно ясна-бъди БЪЛГАРИН, опознай изконно българското.Българите само си мислят, че са християни, благодарение на хитрото вкарване на български празници в църковния календар с една едничка цел-приобщаване към стадото на християните.Вижте дървените печати които биете по обредните хлябове,вижте украсата на тия същите хлябове и помислете колко християнски символи(освен кръста има по тях).Старите обреди живеят във всички български празници.
  А това, че разни анархистчета се опитват да се надсмиват е тъпо.Не може да отричаш йерархията и да живееш целият си живот в йерархия.Солидна философия има и комунизма, но е доказана непригодноста му към реалния живот-примерно…
  Не руските учени-български учени от Волжска България.Който иска може да им каже, че са руски учени 🙂 И точно тези не поставят мюсюлманството над това, че са българи.“У нас ислямът уби българското, у вас – православието!” – казва историкът от Казан Фаргат Нурутдинов.
  За сега стига… 🙂

 6. Е аз кво да пиша, като Тангра ми трие коментарите. Така не става, хем сте боси, хем искате да се разхождате из общественото мнение :Р. Пусне това, трийне онова – разбери какво съм мислил, хахахаха…

  • ritnigo каза:

   Богомиле, искаш да си създаваш забавление в тоя сайт?Не става, пич.Сигурен съм, че ако си искал спор или диалог, а не да си правиш весело тук коментарите ти щяха да си седят.
   Не искаме да се разхождаме из общественото мнение.Нямаме време за разходки.Никой в България няма, само дето повечето не го разбират.

 7. tangrabg каза:

  За последният ти коментар съдържащ повторение на сричката „ха“ и „хе“, ли говориш? Не виждам никаква причина да го държа, особено защото след като попрескочи от тема в тема няколко пъти, накрая се зачуди как да излезеш от ситуацията ‘достоино,’ ако въобще може тази дума да се отнася за анархист. Всъщност сегашното ти мнение отново повтаря лумпенският ти смях издаващ чутовна неначетеност и яростно манифестиращ изискването ти да имаш Демокрация в сайта на екипа ни. И както вече някъде и някога бе казано:

  „За мухата, която иска да кацне на всяко лайно, а след това на трапезата върху хляба, всеки който размахва палка е диктатор…“

 8. Смешното е, че аз не бях изоплзвал, досега, нито една обидна дума, за разлика от
  ‘екипа ви“. Не си правя веселото, напротив – тъжно ми е и то много, че през 21 век има хора, които все още търсят различия, за да разделят хората по религия, произход, етност.
  Ако аз съм неначетен, то спрете да четете и вие, защото със сигурност не ви се отразява добре.
  Оригиналната тема беше Сурва. Конкретно пернишкият празник е замислен от община Перник като ежегоден международен фестива, който да демонстрира родните и чужди сходни обичаи. Той е отворен за всеки и всички. Ходил съм три пъти и съм виждал кукери от Словения, Ирландия, Сардниния и т.н. Другото – сртанно е, че плюете по черния човек на снимката, а претендирате, че имате някакви познания по евгеника. Дори генетичните специалисти на Хитлер са признали, че всички произхождаме от Африка, но вие, очевидно, сте по-луди и от тях.
  И последно! Сократ пита: „Ако Тангра е толкова велик, как позволи на слабия, миролюбив християнски бог да го измести?“ На последното очаквам сериозен отговор, а не поредната лавина от ругатни.
  Казах 🙂

  • tangrabg каза:

   Ама ти още ли ревеш за равноправие и подчовешки права? Докога бе Богомиле, няма ли да излезеш от политическият инфантилизъм на незрелите ти пуберменшки мечти. Хайде да оставим настрана имбецилният ти брътвеж, и жалката ти представа за Бога като чичко, които си играе на шах с народите. Да не бъдем прекалено сурови все пак говорим с анархистче наркоман.

   Сурва е древен български новогодишен ритуал за гонене на злите духове и сили чрез маски и огън! Подобни традиции се срещат и сред други бели народи, а самата дума Кукери е свързана с праарииската(санскритска) дума Кукури(куче), и Кукери – Кучеглави. Така наречените Кучеглави( Кинокефалите), са отразени като жители на Бактрия воюващи срещу Александър Македонски. Вероятно българите са слагали маските си за да всяват ужас в елинската паплач. А в 6ти век след Христа Хеинрих Маинцки пише: “В Рифейските планини (на границата между Европа и Азия) тече река Танис. Там живеят лоши хора Грифони и Кучеглави”.

   Река Танаис е река Дон, и около нея е било разположено българското землище между 2 и 6 век.

   В Европа маскарадните кукерски ритуали са разпространени основно при моравците(днес им викат словаци), в Бавария, Австрия, и в някой области на Испания и Италия, като там те най-вероятно навлизат заедно миграциите на Сарматите – Българи и Алани! Ако приемем, че България е главния център на такива маскарадни игри, вторият такъв център са земите по линията от Панонската равнина до Бавария, като те в миналото са били част от земите на така наречените Панонски българи заселили се по късно в Бавария, Македония и Италия.

   Не мисля че си чел дори ред от изследванията на „генетичните специалисти на Хитлер“, но тази шокираща твоя некомпетенстност се компенсира от жалката ти наглост и безпардонност. Ако беше прочел поне страничка от Алфред Розенберг, или който и да е(наистина който и да е) от германските евгенисти, щеше да схванеш какво означава еволюция.

   Ти, еманация на думата никавец, ТИ ли еничарино, ще квичиш и цвилиш като долнопробна гад за братство между народите? Ти ли ще си онзи, които с лека ръка на невежа ще отхвърли думите на Гоце Делчев:

   „Аз разбирам света единствено, като поле за съревнование между народите“

   за да пропагандира тяхното обезличаване и унищожение. Ти ли маша на Новия Световен Ред, и долен почитател на Якобистите, и други чифутски комунистически деградивни учения.

   За твое голямо съжаление НИЕ ИДЕМЪ! Завета на най-големите ни герой като Асен Кантарджиев, Христо Луков, Емануил Попдимитров и стотици други знайни и незнаини исполини е България да поеме по НАЦИОНАЛЕН път!

   А ти можеш да поемеш с турците, циганите и всички други рязани и нерязани изроди нанякъде по широкия свят, за да намериш своето жалко лично щастие, в обятията на израелски травестит.

  • ritnigo каза:

   Ами много е просто.По същия начин по който в планината Родопи насилствено е наложен исляма.С меч.И с избиването на цвета на българската аристокрация-т.е. тия които са можели и да мислят, не само да се мазнят на царя мислейки каква изгода ще извлекат.А както може би знаеш мислещите са опасни-народа ги следва.И нали се сещаш, че това се случва във времена където информацията не се е разпространявала както сега с един клик.К`во му е оставало на народа след избиването на водачите.Какво е оставало и на българите от Родопите с опрян ятаган във врата на синовете им.Ето така се сменя (за жалост) вяра в Дунавска България.
   Какво е оставало?Останало е запазването на обредите в повечето български празници, като с течение на времето и със здравата промивка от християнските отци почти се забравят корените на тези обреди..Нали не вярваш, че кукерите имат нещо общо с християнството.Или житомамниците, или гадаенето по пръстени, или прескачането на огън и хвърлянето на огнени стрели, или…Стига толкова викам аз.Ако си българин и празнуваш българските празници трябва да знаеш и обредите, и би трябвало сам да си правиш изводите.Защо дадох пример с Родопи.Защото и до ден днешен там се срещат хора(заради облъчването от турските емисари все по-малко), които са ревностни мюсюлмани, но ако искаш да си запазиш зъбите здрави просто не им казвай, че не са българи.И празниците им са доста различни от празниците на ортодокс мюслитата.Обредите им нямат нищо общо с исляма и т.н.Нали знаеш откъде е събрана Веда Словена.
   Разбира се, че и в 21 век ще търся различия.Грешка.Аз не ги търся-те(различията) ми се натрапват.От хора, от изкривяване на българската история, от политиката на гадна толерастия която прави така, че етноса дал името на държавата ни е подложен на тих геноцит, от това което виждам всеки ден в живота си и което ме убеждава, че БЪЛГАРИН е много, ама много качествен материал, който поради гореизброените причини е патиниран и спящ.Ние ли сме хората които ще изчистят патината?Не знам.Надявам се.Надявам се поне да я одраскаме, а синовете ни да довършат почистването.
   И да!Разбира се, че сме по-луди от генетичните специалисти на Хитлер.
   Достатъчно сериозен ли бях?

 9. Няма отговор на моите въпроси – нормално. И си оправи правописните грешки. Не може неграмотен човек да твърди, че е родолюбец. Ти не знаеш нито какво е пълен член, нито какво е сравнителна степен. А единственото място, на което може да отидете, е лудницата.
  От мен чао – не защото нямам доводи, а защото, ако спориш с глупак, сам ставаш такъв.
  Успех, дано има топли зими, че ще ви настинат дупетата в юртите.

  П.П. Безкрайните ти словоблудни изреждания и излеяния не правят тезата ти по-силна, смислена и идейна, а напротив – демонстриарт факта, че си си падал на главата като малък.

 10. tangrabg каза:

  Едва ли дори за момент успя да проумееш че причината, поради не съм те изтрил досега е забавната ти некомпетентност, служеща за жив пример за същността на асоциалните анархо-комунистически групи. Нищо, след поражението ти във всякакви повдигнати от теб теми като Дарвин, Хитлер, сектата Анастасия, Сурва и Правописа, публиката, която посещава този сайт ще може да се наслади на липсата на твоето присъствие, така както вещият стопанин замахва с мухоловката си, за да не остави обичащата екскременти твар наоколо.

  Дупета, Юрти, Лудници има само в главата ти, а „пълен“ член единствено в устата ти. За жалост последният, не те спира да чаткаш по клавишите, но екипа ни ти препоръчва да си вземеш по един пълен член във всяка от ръцете ти, за да не се излагаш по коментарните рубрики на блог системата.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s