Православният бяс против българщината – автентични цитати из интернет


От екипа ни решихме да не си правим труда пишем контра аргументи, на бетонените глави пишещи в 1001 православни и други видове форуми, а за сметка на това да дадем на хората шанса сами да преценят има или не конфликт между българщината и християнството, и на коя страна да застанат. Темата ще има продължение.Мнение на Християнин „Българин“

За традициите извън Христос:

N1: Кукерите и мартениците са изконни колкото са и български. Т.е. едва от няколко века, и нямащи нищо общо с България. Ако това е същността българска, тогава най-добре да се пишем всички цигани. Циганската същност е по-свястна от разните там кукери и мартеници. Горко на тази държава и на тоя народ ако това му е същността.
N2: Това „Трифон Зарезан“ е голема простотия. Ако западняците са омаскарили паметта на светия римски презвитер Валентин загинал мъченически заради Христа, то същото са направили и българите с паметта на светия мъченик Трифон. Каква е разликата? И едното и другото е гадост.

За чистотата на кръвта:

Колко е тази кръв колко онази, няма никакво значение. Кръвта не означава нищо. Кръвта не може да те направи такъв или инакъв.

За Левски:

Ако наистина почитате Левски, би трябвало като негов Ден да чествате смъртта му.Ние в Християнството паметта за мъчениците честваме точно  на датата на която са убити. Ако не чествате датата на смъртта на Левски, това означава три неща. Или не разбирате, или Левски не е това което трябва да бъде, или ценностите не са наред. Или всичко заедно.

За това ще се радва ли ако дъщеря има дете от негър:

Ако е православен негъра, няма проблем. Обаче ако е рязан, какъвто ще да е, няма да стане.

На въпрос защо църквата не скача срещу чалгата, а скача срещу българските обичай:

N1: Чалгата не подменя българската идентичност, от простата причина че Българите все още не са стигнали дъното за да се оприличават с нея. Всеки се срамува като чужденци почнат да говорят за България като за страна на чалгата. Всеки се възмущава защо тъкмо това свързват с българщината. Значи това не подменя идентичността.

Обаче хора се гордеят с кукерските простотии, даже с умиление и сълзи на очите си хортуват за „древно“, „изконно“, „велико“, „Българско“ с главно Б, и тем подобни. Ще се избият да показват на чужденците какви автентични уникални изконни и не знам си какви кукерлъци имаме, и даже се чудят защо онези не обръщат внимание и не са възхитени. По принцип хората имат елементарен усет да се отвращават от такива простотии. Това е страшното. Чалгата е бел кахър.

N2: Богослужителите не се обявяват  против чалгата и силиконеното кифладжийство, защото няма никаква опасност това да подмени идентичността на българите. Всеки българин разпознава в чалгата и силиконеното кифладжийство някакъв шунд. Лошото е обаче когато хората започнат да тачат като своя идентичност глупости от типа на кукери и тем подобни алабалистики. Те вече с благоговение си ги имат тия простотии за нещо свято, за част от идентичността си. Точно затова трябва да се борим всичките против тия простотии, и да покажем на хората че българщината е нещо много повече и по-свято, и по-достойно и по-велико от разните му там пижо пенда кукери мукери. Не мога да разбера що за човек трябва да си да гледаш група хора побеснели с някакви маски как мучат като безловесни говеда и това да го смяташ за своя идентичност. Е тука е проблема, и той е много страшен. Хиляди пъти по-страшен от силиконеното кифладжийство. Силиконените кифли никога не са претендирали да бъдат идентичност, въпреки че са много по-приятни за гледане от простата тълпа направили от себе си говеда.

За Кърджали:

И да, в Кърджали има турци, и трябва да им благовестим на турски език. Както сме давали светлината на народите някога, така и сега трябва.  Трябва в Кърджали да се служи литургия на турски всяка неделя.

 

Advertisements

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Православният бяс против българщината – автентични цитати из интернет

 1. ritnigo каза:

  Ужас!Хората написали тези неща са много зле!

 2. Анку каза:

  Ако всички българи мислят тъй.България няма да я има!Или ще има някакви мелези на земята ни!

 3. Винех каза:

  Глупостите на християните край нямат..

 4. Патриотъ каза:

  Тангристката простития няма край. Виждал съм тангристи да обиждат и псуват българите ама това вече е прекалено. Тангристи да се правят на християни и да говорят от името на християните. Това е нова тангристка лъжа. Много лесно се хващат лъжите на предателите. Ето първата лъжа: 1- Християнинът никога не обижда,не кълне и не псува. Лъжи от рода на „големи простоии,това е тъпо,онова е боклук“ и т.н. не присъстват в речника на християнина. Лъжа номер 2- християните биха избрали православен негър пред негър които е обрязан-това само тангрист провокатор може да го измисли. Православни негри няма. Поне да ви бяха научили да лъжете като хората. Лъжа номер 3- „Християните не се били обявявали против чалгата“ ако някой човек се върже на тази лъжа значи не е наред с мозъка. Християните имат общо с чалгата толкова колкото ескимосите на Антарктида с бушмените в Африка. чалгата е по скоро преодукт на онези ориенталски-първобитни народи с азиятски манталитет които идват от дивите степи на Средна Азия,от където между впрочем е и вашият тангра. 🙂 Да изброявам ли хилядите глупости изръсени и проповядвани от тангристи, ислямисти, русисти и комунисти че българите идвали от поречието на Волга? Християните са против намесата на разни силиконови заместители. Силиконите пък изобщо нямат приложение в християнството. Ама от къде ти толкова акъл в главите да го прочетете. Мога да оборвам с часове глупоститие написани тук,мога да вадя аргументи и факти за лъжите и манипулациите ви срещу християните,но просто няма да ми стигне времето да ви показвам кирливите ризи а и не виждам голям смисъл от това да ви обяснявам. Щото и без това мозъците ви са твърде свити за да възприемете истинските неща.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s