Единство в многообразието – църква Шалом агитира мелезиране


От сайта на църква Шалом – град Троян

Римляни 12:4, 5 Защото, както имаме много части в едно тяло, а не всичките части имат същата служба, така и ние мнозината сме едно тяло  в Христа, а сме части, всеки от нас, един на друг.”
Постът насочва мислите ни към другите, не за да се препираме, караме и съревноваваме, а в положително отношение.  Ние сме толкова различни като дарби и персоналности, че ако не разбираме силата на единството в многообразието, не бихме могли да съществуваме заедно.  Вместо това, Бог обаче е промислил нашите силни страни да допълват слабостите на другите от Църквата, а техните силни страни да помагат на нас, като допълват нашите слаби страни. Така ние изграждаме Божието Царство като се вплитаме като „Живи камъни”.
І Петрово 2:5 И вие, като живи камъни, се съграждате в духовен дом, за да станете свето свещенство, да принасяте духовни жертви, благоприятни на Бога чрез Исуса Христа.”
Колко уникален е Бог!!! Само Той може да гради с толкова разнообразен „материал”.  Човек гради с тухли (Битие 11:3), а Бог – с камъни.  Храма, олтарите, както и живата Му църква, са от камъни.  Те се „вплитат”, като издатините се наместват във вдлъбнатините и така се получава най-здравата сглобка.
Въпросът е ще се смирим ли, за да позволим ли на Бог да ни постави там, където Той прецени и с когото Той избере?  Готови ли сме да приемем тези, с които Бог ни свързва и с радост да работим с тях?

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s