Сказание за предните времена


Често хората не вярват, че сме били значими и велики. И сочат с пръст – сочат към Парламента и  Президентството обяснявайки ни, че с подобни лидери е нямало как нашата държава да е била страшилище за враговете и майка за свойте поданици. Ето на – за хората, нашата история била като приказка, която сякаш никога не е била. И кой ли помни че Македония някога сме назовавали с българското име Кутмичевица(долна земя), съгласно българските йерархични традиции. Потомците на вуйчовците на Тервел описани в надписите над Мадара, успяха да обединят Берзитите, Велезгетите и Драговити под скиптъра на хан Пресиян. Уви, историята прекърши опитите нашето обединение да бъде трайно и стабилно,  и то се забрави. Какво е ставало в предните времена?
Имало едно време една страна с велик Кан от бога поставен. И сочел той с десницата си и отмервал – откъде до къде – това да бъде България.  И всеки негов син сочел по надалек, а чуждите народи стояли безучастно. Някой опитвали да се съпротивяват, биели се. Едни били принудени да се изтеглят чак в покраинините на Крим, като Готите тетраксити. Други, директно се покорявали на българският скиптър прокудени от земите си и разположени като буфер между нас и другите царства, а трети не доживявали да имат избор.  Славно било това време и много българи го помнели с добро. Умножила се челядта, създали се нови родове, колена, племена, и всички те носещи една кръв и една мисия – да направят България велика.

Но минало време и враговете ни станали многоброини. По това време далеч на север, русите създавали своята „велесова книга“, в която сочели – „ние сме повече от враговете си, защото ние сме руси, а те не“. На изток от нас пък хазарите готвели поредният си план, да овладеят ключовите български земи. На юг българите вече почнали да се заселват и колонизират новите наши земи като федерати. На запад – срещу нас били Антите и Аварите, които неведнъж усещали силата и мощта на Българския меч.  И тъй, решили българите, че ако не направят нещо, ще се погубят не от един или друг враг, а от всичките вкупом, подмамени от богатството на нашата земя и охолството на нашия живот.

Години по-късно народът вече бил уседнал в новите земи. Кучи-Болгар заели земите чак до Адриатика, куберовите българи здраво стъпили в Македония, а оногурите изпълнили цялата наша земя. Далеч на север пък бе нашият голям брат, и вечна опора – Волжка България. Покоряваща със своят блясък и развитие околните народи, те често получавала въздишките на съседите й. Самите руснаци пишели със благоговение за лукса, които българите си позволявали със това да ходят с обувки(нещо като царски признак за русите). И много пъти големият брат помагал на българите, макар историците да говорят само за един спомагателен поход по врeмето на Гаврил-Радомир. Споменът за „дядо Иван“ е жив и днес. Защо иван? Много наши историци казват че дядо Иван бил символ на Русия, но дали това е така? А защо се подминава факта, че Иван Грозни за пръв път слага титлата Цар, едва когато завладява Българите като се титулова техен цар… И тъй във времената на тъмното турско робство, ние сме знаели само, че „Иван“ е царя на България, което е давало кураж на нашият народ през всичките пет века на мракобесно иго.

Ама какви работи говоря. Миналото е безвъзвратно мъртво, а скоро мъртви ще бъдем и ние.  И ако днес ни говорят за братство, ще им кажа, че  братство е имало, но само между българи. И говорейки ще напомня – били сме велики и все още носим същата чиста кръв на нашите славни предци. И ако някой пак ви сочи укорително с пръст, ударете му плесник! Ние не можем да избягаме от нашата същност! Родени сме да бъдем велики!

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на История и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s