Експедиция „Тангра“ – българите сме Ариици от Памир


Гените на българите са много близки до тези на народите в Памир. Това е заключението на научната експедиция „Тангра“, която събра генетични проби от жители на Афганистан и Таджикистан, съобщи БНТ. На снимката в дясно – Согдиана Федорин – известна певица в Русия родом от района на древната провинция Бактрия

Така към езиковите, антропологическите и археологически факти, теорията за индоевропейския произход на българите получи подкрепата и на ДНК анализа.

Памир, а не западен Сибир е прародина на българите – доказва научната експедиция „Тангра“. С народите в Памир дори на пръв поглед си приличаме – и като лица, и като бит, земеделски култури, фолклор. Но пък генетичните доказателства са най-неоспорими.

„Обориха се три основни тези, които сме учили в училище – първо, че българският народ е изключително генетично разнообразен, т. е. една мозайка, в която всеки от нашествениците е оставил по нещо. Оказва се, че това не е така. Второто – в нито едно от изследванията до момента в българите не са открити монголоидни гени. И третото много интересно нещо – ние стоим много далеч от славяните“, заявява д-р Славян Стоилов, член на експедицията „Тангра“.

Това според учените за сетен път говори, че хунският произход на българите от Сибир и Алтай е приет от официалната история съвсем хипотетично, без доказателства. Разбира се, генетичните изследвания от Памир са ориентировъчни ,подчертават учените. За да се получи абсолютна категоричност, са нужни по-мащабни проучвания. Преди това обаче на екипа предстои експедиция до Иран.

Иран за първи път ще допусне български изследователи до своите музеи, археологически и писмени източници. Известните досега обекти показвали определено сходство с религията и културата на древна Персия. Сега учените ще се търсят и истински доказателства за това.

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Тангризъм и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

26 Responses to Експедиция „Тангра“ – българите сме Ариици от Памир

 1. Винех каза:

  Тази експедиция е организирана от Тангра ТаНакРА, масонска ложа от Добрич.

  • tangrabg каза:

   Сигурен ли си че говориш за същата Танакра. Тея дето го съорганизират това са книжно издателство с над 200-300 издадени книги за българската история. А в Добрич може да има някой дупликат на масони… То и гей организация „тангра“ има направена, само и само да опорочат името и вярата. Във всеки случай това което тея хора от експедицията направиха е безценно, казаха неща, които от много време се премълчават, като това че не сме смесен народ, че идваме от Памир и прочие.

   • Ивс каза:

    Абе ти добре ли си бе? Как ще идваш от Памир бе? Никой от въпросната експедиция не посочва, че това е категорично становище! Никой не отрича, че прото българите са били там!!! Били са това е факт!! Но миграцията е тръгнала от тук към Азия! Важно е да се знае, че ТЕ са повлияни културни и ГЕНЕТИЧНО ОТ НАС! А не ние от тях! Още плямпайте и подкрепяйте, че корените са ни от други земи, а не от балканите, и накрая ще дойде някой народ с претенциите, че е наследник на НАШИТЕ, и тогава ще ви питам къде ще живеете и коя ще ви е държавата! Пууу акъл 0 !

 2. хехехе каза:

  Чудесна статия. Накара ме да се замисля! Мерси, Петър

 3. 14НС каза:

  В учебниците пише че след като българите излизат от Алтай се смесват с местното население на днешните Иран и Афганистан. Модерните българи расово са като другите евопеиски народи, а иранците и афганистанците са различни. И как ще нямаме монголоидни гени, като 5% от българите са тураниди? Д-р СЛАВЯН
  пък казал че стоим далеч от славяните, интересно как, като славяните не са раса нито подраса, ами езикова група. Нашия език не е ли славянски? И последно някой ще ми каже ли защо тангризма официално се води монголоидна религия?

 4. tangrabg каза:

  В учебниците не пише такова нещо, но и това което си описал няма нищо общо с истината. Монголоиди в България има защото са заселени черкези и татари през Кримската Война. Но монголоиди-българи НЯМА. Ако някога някой се е смесил с тая паплач от Крим, това е твърде жалко, но мелеза в никакъв случай не е част от народа. И със сигурност не са 5%, по скоро 0.2-0.3 от всички имащи български паспорт.

  Иранците са бял народ, а в авганистан днес живеят потомци на кушани, хуни и други, като мнозинството от тях също са бели. Горе в планината Памир, има около 200 000 човека със раса идентична на нашата. В равнината са памиро-ферганска раса – авганци.

  Славянските езици са деривати на старобългарският, които се налага през 9 век. Старобългарският е изградил основата си върху ирански езици.

  За Тангризма има в блога съм писал.

 5. 14НС каза:

  В моя учебник История и Цивилизация за 11 клас от Просвета пише точно това, което обеснява перфектно съвпаденията на някои думи и гени. И откъде може да си толкова сигурен че монголоидния примес е само от татари, черкези и османски турци ако щеш?

  А това за белите иранци не е приемано от 99% от расово осъзнатите европеици и е смехотворно, мнозинството иранци са ориенталиди, дори днешните турци са по-чистокръвни от тях. Момичето показано на снимката няма нищо общо с българките/европеиките, по-скоро би минала за мангалка.

  През 9ти век става точно обратното, прабългарския език изчезва и ни се налага славянкият език който и сега говорим.

  Трябват ти много по-солидни аргументи за да оспорваш общоприетата история.

 6. tangrabg каза:

  Общоприетата от кого история, и откъде си толкова сигурен че е толкова общoприета, след като точно комунистите я надраскаха в този й смешен вид. Тая същата история учеща ни че сме номадско племе претопило се в славянско море с тракииски примеси, и че всички днес са някакви мелези и помяри. Честно казано оборва се страшно лесно, защото антропологията е точна наука а българите са чиста понтииска раса, родствени на сарматите, скитите и персите.

  Давам ти един клип илюстриращ расовата идентичност между иранци и българи. Иранците междувпрочем не са „ориенталиди“(такова нещо няма). Те са доминантно Каспиди.

  българският език не изчезва, ние си го говорим и днес – погледни тук само част от запазените думи до днес:
  http://rechnik.samoistina.com/

  Всъщност ако ти въобще не се съмняваше в постулатите на прехвалената официална история, защо въобще питаш? Или може би искаш да ме убедиш да започна да й вярвам, въпреки всички доказателства за произхода и етногенезата ни.

  Не минава.

 7. 14НС каза:

  Общоприета от всички официални институции и международното общество, и това е заради най-многото представени доказателства.
  Чиста понтсииска раса е много силно казано, само 60% от българите са средеземноморци, не знам колко от тях са понтиди но има и атлантиди! Та дори и аз не съм понтид, а динарид и приятелката ми е нордидка, и двамата обаче сме чисти българи.
  Аз теб не искам да те убеждавам, искам ти да ме убедиш, но с факти,доказателства и с теории приемливи за един бял националист.
  П.С. Няма нищо лошо в траките и славяните, все чисти бели европеици, за разлика от мелезите от близкия изток.

 8. tangrabg каза:

  Подкованите клишета не вървят. А мозък с фуния също не се прелива. Международната общност и това което нашия БАН е написал под диктата й, малко ме интересува, обичам да борява с първоизточници. А там славяни няма, нито преди, нито след Борис I. Малкото съприкосновения със славяни са били при ясно разчертана граница между нас и тях. През 6ти век кутригурите унищожават селищата на Антите, а летописеца Менеандър иронично пита:

  „Има ли кутригур, който да не мрази Антите в душата си, има ли Ант, който да не е враг на българите“

  Подобно е било отношението век по-късно, когато според Нестор, сме преселили отвъд Дунава и поробили славяните, живеещи вече във Влашко, където не се задържат особено дълго.

  Когато казваш че си динарид, силно се надявам да знаеш разликата между динарид и динаридизиран понтид, защото в България динариди няма. Освен във инфантилните фантазии на оня който говори за 60% понтиди( Емил Живков Костадинов – Зиези, по професия строителен инжинер).

  Българиският народ е обвързан с расата, и българи извън българската раса няма. Дълбоко се съмнявам приятелката ти да е нордид, това граничи с научната фантастика. Количеството перхидрол не променя расата, нали знаеш.

  Наивната привързаност към народи само защото са бели(евреите ашкенази също са бели), е трогателна, но и твърде елементарна. Приравняването на огромното множество народи с различен облик от Близкият изток също.

  Но най ми бе забавно изказването
  „аз не съм от българската раса, жена ми също не е, ама и двамата сме българи“.

  Някак си нещо не се получава не мислиш ли? Или е по-лесно да сипваш на готово шепи от клишета и заучени фрази, фалшиви проценти без източник, и инфантилна привързаност към блудницата Европа и нейната западнала цивилизация

 9. tangrabg каза:

  Да не пишеш в apriсity случайно?

 10. 14НС каза:

  Туранидите били 0.2-0.3 %, нордидските българи били научна фантастика, “българска раса“, скрита омраза към европейската цивилизация и симпатии към иранските мелези. Дано се опавиш някога! 😦

 11. 14НС каза:

  оправиш*

 12. tangrabg каза:

  Българи са само българите!

  Съжелявам че белият интернационализъм не може да приеме това, защото е базиран на мелезирането на всички бели народи до пълното им взаимно обезличаване.

  При древните българи, понтииската раса е била 100%, като единствените допустими оформили се изключения са разни варияции заради климата като Динаридизирания понтид или горида.

 13. tangrabg каза:

  Бели пролетарии от всички страни – мелезирайте се!

  Три пъти ура!

  А народа кучета го яли, нали?

  • MattBGlYl каза:

   Вижте това и ми кажете мислите ли ,че тези попчета са се побъркали аз -да ! vbox7.com/play:27ffa5c3

 14. Балкхар каза:

  Тангра-сравни с Тенгри,Тенгер,Танръ,Тингри и с Дангар,Дингир,Дангра,Денгер,Динкара;Древния бог на слънцето в Индия е Динкара в Шумер Дингир вероятноста на Бългхарски да е звучал ката Дангра е доста голям!

 15. Анку каза:

  От 15-ина годишните ми наблюдения,върху народа ми и околните като цяло.Стигнах до извода,че в момента ,във България се раждат главно четери вида хора.Едни с черна(тъмнокестенява) коса и черни(кафеви,тъмнокафеви) очи,и смугла кожа с български (прабългарски) белези;едни с руса(светла)коса и сини(светли) очи и бяла кожа със славянски(западно и северно европейски) белези;и два вида мелези(в добрия смисъл на думата) с тъмна коса и светли очи, и със светла коса и тъмни очи. За всички тези хора(Българи) истината за произхода на Българите е различен,защото те съзнателно или несъзнателно си теглят към вида на който пренадлежат. Тоест за едни Българите са азиатци ,а за светлите тъй наречени българи,сме европейци. Във заключение искам да кажа ,че светлоок негър няма или той просто е мелез. Зажалост за умесването ни е виновно християнството(наложено от Борис).

  • Балкхар каза:

   Приятелю,видът човек е 1,а расовите ни различия са не много!Генетично като народ сме съставени от 91% еврпоеиди,като 9% си поделят ,монголоидните и негроидните примеси .Има тъмни южни европеиди -средиземноморски тип,югоизточни европеиди -кавказки тип,както и средно европейски европеиден тип,котойто е смесен,межу южните средиземноморски и кавказки и северният нордически тип.Чист нордически тип в България няма,или ако има,то те са малко и са пришълци.Относно езиковите различия,такива почти отсъстват.

   • Анку каза:

    Незнам,възможно е и аз да греша,но за мен европеиди са русите,синеоки и бели хора,тоест:германци,скандинавци,англичани,шотландци,ирландци,поляци,руснаци и други няколко.А ний сме другипо точно,би било да се каже,средноазиатци или нещо такова.Но под един знаменател с изброените по-горе,не мога да се съглася.Това е все едно да кажем,че лъва и тигара и риса например,са едно.Мисля,че или аз неразбирам правилно,или въобще трябва да се преразгледа понятието:европеид!

 16. ogi каза:

  Mnogo interesna diskusia, Kak bihte mi obiasnili che moiat priatel se smiatashe do samata si smart (na 35g) za chist brazilec, pri polojenie che maika mu e ot arjentina i to evreika, javno imashe indianska smesica zashtoto nosat mu beshe indianski 🙂 , bashta mu brazilec, a diadu mu ispanec i chichu mu portogalec 🙂 . No nai-vajnoto koeto kazvashe che nai-krasivite narodi se rajdat ot goliamoto smesvane- primer- v cuba- mulata china 🙂 .A narodi kato evreite i japoncite se izrajdat zashtoto ne se smesvat s drugite 🙂 Po skoro moje bi triabva da govorime za silnoto DNK v nas , do kolkoto znam sa pravili opiti da ni obezlichat , no za shtastie nasheto DNK vinagi e naddeliavalo 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s