Попски международен семинар за мултикултурализма в селска енория се провежда в София


От 26 до 31 март, 2011 г. ще се проведе четвъртата международна среща на свещеници и дякони, служещи в селски енории от България, Италия, Норвегия, Естония и Румъния. Срещата се осъществява по проект „Интеркултурни методи за развитие на общността”, финансиран от Европейския съюз, чрез програма ГРЮНДВИГ.

В него са включени пет партньорски институции – Богословският факултет в София, Богословският факултет в Крайова (Румъния), Норвежкото богословско училище в Осло и Богословският институт в Талин (Естония). Проектът е насочен към създаване на подходяща рамка, която да улесни обмена на опит и съвместната работа между петте институции, включени като партньорски организации.

Целта е да се развият умения на 80 свещеници от селски енории за  изграждане на местната общност и за създаване на активна междукултурна мрежа за развитие на общността. Дейностите на проекта са насочени към провеждане на сравнително изследване на нуждите от обучение на свещеници от селски енории за развитие на общността; организиране на три работни срещи между партньорите на проекта, както и на пет международни срещи, с участието на общо 80 свещеници от целевите региони на партьорските страни по проекта, създаване и публикуване на насоки за изграждане и развитие на общността за свещеници.

Във вторник програмата на свещениците ще продължи с визита в сиропиталището на о. Иван пълно с цигани в Нови хан,  в Пловдивската духовна семинария и в енорията на с. Труд, община Марица на град Пловдив.

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s