Шест милиона убити от аборти деца у нас за 50 г. окупаторска власт


На пресконференция в БТА проф. Стоимен Иванов изнесе данни за броя на прекъснатите бременности в страната.
От тях става ясно, че в периода 2 000 – 2 001 г. в България са извършени между 65 000 и 70 000 аборта. През последните две години обаче, техният брой е двойно по-малък, тоест между 35 000 и 37 000. Въпреки това, от двете организации посочиха, че проблемът с абортите е изключително сериозен.

Като цяло за изминалите пет десетилетия у нас са извършени между 5 и 6 милиона аборта. За тези 50 години България е загубила около 5-6 милиона деца, заяви Иванов, определяйки тези цифри като „холокост“.

Професорът обясни, че голям „принос“ за това е имал и опитът за налагане по време на социализма  на т.нар. модел на тридетното семейство, ограничаващ легалната възможност за аборти. Това, съвсем естествено е довело до увеличаване на криминалните прекъсвания на бременността сред българките.

Става въпрос за шест милиона убити български деца със съгласието на техните родители, чрез ръцете на лекари, положили Хипократовата клетва, коментира Иванов.

От своя страна проф. Тодор Чернев също определи проблема с абортите като много важен за нацията, като изтъкна, че той е пряко свързан с демографския срив у нас. Демографската криза отдавна е преминала към демографска катастрофа, посочи той.

От двете организации отчетоха и категоричен спад в извършваните криминални аборти в страната, като изтъкнаха, че ширещите се в публичното пространство данни за 12 000 такива случаи, са нищо повече от медийни спекулации. Специалистите поясниха, че няма как да разполагат с конкретни данни заради естеството на проблема.

Лекарите обаче подчертаха, че все още нерегламентирани аборти се извършват в частни клиники, най-често на жени в напреднала бременност, които вече не могат да абортират законово. В подобни болнични заведения съществува сериозен риск за живота на пациентките, защото там липсва реанимация и при евентуално усложнение след манипулацията не може веднага да им се окаже необходимата лекарска помощ. Друг сериозен риск е възникването на фатални последици, които да имат резултат стерилитет.

От двете асоциация отчетоха още, че много повече аборти се извършват сред млади, непълнолетни момичета, отколкото сред по-възрастни жени. Беше даден и пример с водеща болница в София, в която за изминалата година са извършени около 550 легални аборти, от които 335 на млади момичета.

По време на пресконференцията специалистите се обявиха категорично за въвеждане на сексуално обучение в училищата и по-чести контакти между младите момичета и акушер-гинеколозите. Бяха изнесени данни, според които сексуалният живот на девойките у нас започва средно на около 16 години.

 

Advertisements

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Публицистика и тагнато, , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s