Циганина вярата си мени – нрава не


Интервю с Димитър Атанасов опитващо се да представи в лоша светлина мангалите мюсюлмани, за сметка на благородните некрадящи и неразмножаващи се цигани – раби на Иисус. Няма как да спестя излиянията, на бранителите на новата „ромска“ идентичност, пазители на ромщината от турцизацията.

Какво е отношението между турчеещите се и ромите?
– На ръба! Нищо не си казват, но вътре в себе си не се понасят. Например ромите християни мразят турчеещите се, защото лъжат-мажат и обратно. Турчеещите се мразят ромите. Може да се прегръщат, да се целуват, но вътре в тях има закодирана неприязън. Иначе, помежду им никога не са възниквали конфликти.

По какво се различават турчеещите се и ромите?
– Турчеещите се ни излагат. Те са навсякъде. Лъжат, мамят чужденците, въртят ченч, продават дрехи по улиците и плажа. Хитри са и се оправят. Турчеещите се правят повече престъпления. А ромите- не.

Ромите във Варна след като не крадат как се препитават?
– Има дискриминация в трудово отношение, но за това пък се строи много и ги взимат на работа в строителството. А по-предприеччивите са се изнесли в чужбина. 90 на сто от наши роми са се изнесли по Кипър, Гърция, Испания. Има села, от които всички са заминали.

Гледам, че има хора, които бъркат по кофите?
– Те не са варненски роми, те са от други места. Нашите са курназ. Може да гладуват, но по кофите не ходят. Не можеш да видиш и такива дето просят. Местните роми може да нямат 60 стотинки за автобуса, но имат самочувствие.

Ако кажа на някой от тях циганин?
– Умира, умира от яд!

ДПС отрича ли ги или ги признава за турци?
– Как ще ги признава за турци? Те също много добре знаят, че не са турци. Какво им е турското, само заради езика? Ти какво мислиш, че Ахмед Доган е турчин? Колкото аз съм китаец, толкова Доган е турчин. Доган е турско циганче. Знаеш ли колко добре го познавам. Има късмет, че се е появил в точното време на точното място. Да се благодари на един генерал.

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s