Нов закон мачка българите – връщат се политическите затворници


Журналистите и писателите, които чрез слово, печат или други средства за масова информация проповядват или пробуждат към дискриминация, насилие или омраза, ще бъдат наказвани с 4 години затвор. Това решиха депутатите, които приеха на второ четене промените в Наказателния кодекс.

Освен това за насаждане на дискриминация, омраза или насилие, основани на раса, народност или етническа принадлежност се предвижда глоба от 5000 лева до 10 000 лева, както и обществено порицание.

Законопроектът бе подготвен от Министерство на вътрешните работи и съдебното ведомство. И сега в Наказателния кодекс имаше текст срещу дискриминацията, но под ударите му попадаха само подбудителите към расова дискриминация.

Сегашният закон разделя дискриминацията на няколко вида – полова, религиозна, образователна, по политическа принадлежност, увреждане, семейно положение, сексуална ориентация или имуществено положение. Това означава, че затвор грози авторите на публикации, които са обидни за хората с хомосексуална ориентация, възрастните хора, неграмотните, бедните или богатите.

Чл. 162. (1) (Изм. – ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към расова, национална или етническа вражда или омраза, или към расова дискриминация, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Който употреби насилие срещу другиго или повреди имота му поради неговата народност, раса, религия или поради неговите политически убеждения, се наказва с лишаване от свобода до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

(3) (Изм. – ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Който образува или ръководи организация или група, която си поставя за цел извършването на деяния по ал. 1 и 2 или системно допуска извършването на такива деяния, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от десет хиляди до тридесет хиляди лева, както и с обществено порицание.

(4) Който членува в такава организация или група, се наказва с лишаване от свобода до три години и с обществено порицание.

(5) (Нова – ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 92 от 2002 г., в сила от 1.01.2005 г., по отношение на наказанието пробация – изм., бр. 26 от 2004 г., в сила от 1.01.2004 г., отм., бр. 103 от 2004 г.).

Чл. 163. (1) (Доп. – ДВ, бр. 27 от 2009 г.) Лицата, които участвуват в тълпа, събрана за нападение на групи от населението, отделни граждани или техни имоти във връзка с националната, етническата или расовата им принадлежност, се наказват:

1. подбудителите и предводителите – с лишаване от свобода до пет години;

2. всички други – с лишаване от свобода до една година или с пробация.

(2) Ако тълпата или някои от участниците са въоръжени, наказанието е:

1. за подбудителите и предводителите – лишаване от свобода от една до шест години;

2. за всички други – лишаване от свобода до три години.

(3) Ако е извършено нападение и от него е последвала тежка телесна повреда или смърт, подбудителите и предводителите се наказват с лишаване от свобода от три до петнадесет години, а всички останали – с лишаване от свобода до пет години, когато не подлежат на по-тежко наказание.

Advertisements

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Публицистика и тагнато, , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

11 Responses to Нов закон мачка българите – връщат се политическите затворници

 1. ritnigo каза:

  Това дали ще важи и за мангустите от които са пропищели цели села?Или за турците в Родопите, дето като чуят български в селото си се ежат като нещо дето се ежи?Едва ли…Честито, братя българи законна толерастия!

  • tangrabg каза:

   И отговор на въпроса защо Алтермедия не се обновява от над месец!

   Горко на народ които заклеимява самозащитата и репресира най-осъзнатите си синове със затвор!

 2. 14НС каза:

  Те могат да тълкуват каквото си искат като дискриминация, и с този закон си дават право да тормозят всеки от нас който говори истината!

 3. Pingback: Нов закон мачка българите – връщат се политическите затворници | Bulgarian Blog

 4. Кирил каза:

  Този закон ще ни обедини!!! Нас, всички “престъпници“,които обичаме България, и не толерираме истинските престъпници(които в 90% от случаите са роми) и обратните(и по точно техните публични изяви ,защото малките деца трябва да имат за пример нормални,а не болни хора ). Тук идва една поговорка на място – “Да бе мирно седяло,не би чудо видяло“.Правителството ще се види в чудо.

  Дано някой от тях,от „сините буркани“ влезе тук и каже:
  1.Искате ли вашето дете да не може да си играе навън,защото ромчетата го тормозят,или въртят гуми ми на футболното игрище??? (Имам нагледен пример)
  2.Искате ли вашето дете да гледа по улицата мъже които вървят и се държат за ръка???(Аз съм виждал в центъра-Гадно е!)
  3.Искате ли да се качат в автобус 11,около 20 рома,и вие да слушате чалга??(Това може да ви хареса де,защото народа харесва простотията,но мен не ме кефи.)
  4.Това ли е демокрацията?
  5.Гордеете ли се, че сте Българин?
  6.И ако вашите родители са се погрижили да израснете безгрижно, дали и вие се грижите с постъпките си за бъдещето на вашите деца и децата на България?

  Дано прочетете тези въпроси,и не е нужно да отговаряте,защото ще излъжете-нали затова сте политици.Задайте ги пред себе си и си отговорете честно.
  И ние „престъпниците“,трябва да си ги зададем. Защото цената на бензина която изкара хората на площадите, едва ли е по важна от правото на слово,и правото да се зовем достойни Българи.

 5. Ицо каза:

  Защо не определят като „дискриминация“, когато хората си плащат данъците и сметките за ток и вода, а гетата с роми не?

 6. commanchero каза:

  Нетърпимо е вече хора! До кога ще си говорим тези истини и ще протакаме.С приказки оправия няма.Сигурно ще се намери лидер който да ни поведе.Времето ни минава.Скоро нищо няма да може да се направи.Искаме ли да оцелеем трябва да се лее кръв. Така е било,така и ще бъде.Да питам аз щом като всички осъзнаваме че с плащането на данъци ние подкрепяме едно държавно управление насърчаващо геноцида срещу нас ,защо продължаваме да сме съвестни граждани? Какво ще стане ако не го правим и то масово? Вижте гърците. Може да са мързеливи и да не ни харесват,но определено са народ и имат силно национално самосъзнание.Докога ще сме най-големите овце в Европа и само ще плямпаме и ще се самозалъгваме че Тангра ни пази?Какво е това ако не овчедушие? Кротувай народе и само гледай как Тангра ще ни възмезди!!! Срам и позор е за нас че траем така да ни мачкат и нагло да ни се подиграват в лицето с разни закончета и европейски правила.Нашите предци бидейки истински Българи до сега да бяха изклали цялата тая продажна чифутска и циганска сган.Тангра (ако го има)за да ни помогне трябва да покажем че искаме да останем народ.Но българина си е заровил главата като щтраус и крещи от яд в себе си за да не чува вътрешните гласове които му говорят че така нещата няма да се оправят.Всеки загрижен само за децата си и семейството.Никой не иска да хване брадвата защото сакън да не би да се случи нещо с домочадието. А по времето на всички световни революции са се разждали деца и е имало семейства.И тогава са ги обичали както ние нашите,но безкръвна революция няма! Докато не го осъзнаем това няма да има надежда.Стремейки се да опазим нашите деца ние обричаме на смърт внуците си.Какъв е смисълът тогава? Още преди 20 г. когато дойде „демокрацията“ навсякъде се тръбеше видите ли колко цивилизован народ сме щом с мирен преход сме се предали от ръцете на едни кожодери,в ръцете на други! Браво на цивилизованият български народ!!! Тези които не избихме тогава ,вече 20 години за благодарност ни продават,убиват и обричат децата ни на гибел.Искам да видя тук как тия от вас по знаещите,можещите заставате начело и хващате брадвата.Ще ви последват хиляди и да става каквото ще! Аз лично водя собствена борба колкото сили имам и чакам точно това.

 7. stvb каза:

  Неофашизмът води до смяна на сексуалната ориентация. Всички по въжетата,нео-наци педероиди !

 8. Theodorus каза:

  Според този закон всички сме вътре по една или друга точка. Това означава, че ще стане нужно построяването на много нови затвори или, защо не, концлагери.

 9. пп каза:

  Хубав колаж, жалка реалност!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s