Някакъв чужденец ни командори – спрете Луков марш


Непознат ни хока, че почитаме героите си.

Непознат ни хока, че почитаме героите си.

Соломон Бали: Провеждането на Луков марш е срам

В последните няколко години стана практика главните улици на София да се предоставят за провеждане на шествия на десни екстремистки и на нацистки организации – като БНС, Кръв и чест, Национална съпротива, БНРП и други. Проявите на тези формални и неформални организации нерядко завършват с актове на вандализъм и насилие.

Това се отбелязва се казва в писмо на Соломон Бали, президент на Софийска ложа „Кармел“ 3355 на Б`ней Б`рит до кмета на София Йорданка Фандъкова относно провеждането на Луков марш.

Фактът, че тези шествия, на които се демонстрират нацистка символика, прави се пропаганда срещу установения обществен строй и се разпалва расова, етническа и религиозна ненавист, се провеждат с разрешение от общинските и държавни власти води до разпространяването на пропагандираните идеи. Смятаме, че подобна практика е не само в разрез с Конституцията и законите на Република България, но и е срам за столицата на една демократична държава, член на Европейския съюз и НАТО.

За нас е неприемливо стените на сградите в родния ни град да са рекламни пана на неонацизъм и омраза. Още по-неприемливо би било рамките на един месец по улиците на целия център на столицата ни да се отбелязва тържествено паметта на един прононсиран нацист и антисемит и в същото време да се отбелязват 70 години от героичните и успешни усилия на българската общественост да спрат депортацията на евреите от Старите предели в лагерите на смъртта.

Неонацисткият характер на шествието в памет на ген. Христо Луков, сме доказвали нееднократно с документи пред Вашата администрация. Тези наши оценки се споделят от голям брой организации, медии и посолства.

Във връзка с това настояваме да приложите правомощията си и да не разрешавате провеждането на поредното траурно шествие в памет на водача на нацистката организация СБНЛ – ген. Христо Луков предвидено за 16.02.2012.

препечатка от facti.bg

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на История, Публицистика и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Някакъв чужденец ни командори – спрете Луков марш

 1. Балалай Тамбуралаев каза:

  Повтаряйки познатите мантри „лагерите на смъртта“, „Република България“, „член на Европейския съюз и НАТО“ и други подобни формалности лесно минава лъжата „Проявите на тези формални и неформални организации нерядко завършват с актове на вандализъм и насилие.“

  • Theodore Mikhailov каза:

   Като че ли някой ни е питал, дали искаме да бъдем членове на ЕС и НАТО. И православни християни, и български езичници имат предостатъчно причини да не искат това. Айде, у лево, чифути мръсни !

   • tangrabg каза:

    Съгласен съм с теб, че нацията не трябва да се дели на религиозен или друг признак, когато става въпрос за защита на националните интереси, а и по всеки друг въпрос. Ние сме един народ, не сме много и ако се делим от нас нищо няма да излезе. Ако бяхме единни никога нямаше да ни вкарат в капаните ЕС и НАТО. Поздрави!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s