А ти прочете ли българската митология?


Картина Шедьовър на персиеца Иман Малеки

Картина Шедьовър на персиеца Иман Малеки

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Визуална Пропаганда и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

35 Responses to А ти прочете ли българската митология?

 1. Rival каза:

  Ами не, не съм чел българска митология, защото не чета глупости и разни фантасмагории по принцип. 🙂

  • tangrabg каза:

   Странно. В другият коментар, които си оставил цитираш библията. Нека хората решат кое е глупост и кое не. Дали юдео-християнските измислици за контрол над масите, или българската митология съхранила хилядолетната мъдрост на българският народ. Мъдрост от времена преди Исус да започне да обикаля в пелени из Палестина,,,

  • Ариес каза:

   ами явно и Библията не си чел май.Библията е като всяка една древна книга,но ти не си чел други,да направиш сравнение.Явно просто си от онези ,които са чули че това е книга пълна с истина и дори не си я чел.интересна е и има мъдрости много,заслужава си да се прочете,но има и много заблуди защото там се възхваляват само евреите,това си е подтик към расизъм-ние гледаме на тях като на хора, те на нас не.Давид и Голиат -единият е завоевател,другият пази родината си,кой е правия?сравнението с българската история е да славиш турчина убил Ботев.Всичко е въпрос на гледна точка.Всяка една книга и религия е свята,нито една не те кара да правиш злини,но жреците с властта си карат обикновените хора на какво ли не,ярък пример-исляма.

  • Future Health каза:

   Така де! Всеки си има право на вкус и мнение. Аз също не харесвам тези четива.

 2. Rival каза:

  Всичко което е написано в Библията е истина, понеже е вдъхновена от Бог а това което Бог е създал човек не може да разруши, понеже няма тази сила. Контролът над масите го осъществява бесовете скрити зад името на един демон от ада тангра които въвлича човешките души право в геената огнена. Аз не вярвам на един демон какъвто е вашият затова по – горе казах че не чета митология а само истинската Божия книга. 🙂

  • tangrabg каза:

   Вдъхновена от кой Бог. Бъди конкретен. Отговора не е ли Яхве/Йехова/Саваот? С кой етнос сключва договор този Бог във второзаконието на Моше – част от Библията? Бъди конкретен!

  • Ариес каза:

   и представа си нямаш колко грешиш,занимавам се с всякакви религии,та въпросната божия книга съм я чел 2 пъти и е пооткраднато оттук оттам,ама щом те кефи да се правиш на евреин и да се кланяш на Бога им си е твоя работа.

 3. Rival каза:

  Ами добре щом искаш да съм конкретен ще съм, макар да знам че принципно няма смисъл да водим този разговор и двамата знаем че нито единия ще се вгледа в отговора на другия, нито пък ще успеем да си повлияем взаимно на светогледите. В Стария Завет Бог е наричан с различни имена но неговата същност е винаги едно цяло Бог си е Бог в които и край на света да отидете, той е навсякъде понеже е дух които обитава всичко около нас. Евреите са наричали Бог Йехова, Саваот и др. защото третата божа заповед е била „Не споменавай напразно името Божие“ а евреите доста често са споменавали името му и това е прогневявало Бога – понеже когато един лош човек върши нещо лошо използвайки името на Бога, то било осквернявано чрез действията на човека. Затова името Божие не бива да се споменава в разни махленски разговори и селски караници защото е грях. Конкретно по втория ти въпрос – не виждам с какво евреите са те засегнали лично теб че толкова им се пенявиш и ги мразиш. Евреите са Божи Народ и това е всеизвестно, те са един от народите които първи приемат Божието Слово и затова Бог избира тях за покровителстван народ. Ако не беше еврейския народ, щеше да бъде някой друг народ. А и Господ Бог няма любим „народ“, всички сме Божии чеда. 🙂

  • tangrabg каза:

   Не мразя никого, дори дългоносия ‘божи народ’ както ти го наричаш. Просто ми е любопитно защо да се кланям на чужд Бог, след като не познавам чужденци които се кланят на нашите богове.

   Да те питам нещо, което е питал и Левски:

   ТИ С НАРОДА ЛИ СИ, ИЛИ С ЧЕРНИТЕ ДУШИ?

  • Ариес каза:

   евреите не са божи народ,те са народ на техния бог Йехова,с Библията която са пробутали на целия свят като една свята книга са наложили тяхната религия и доста голяма част са юдаисти без да го осъзнават дори,явно и ти си такъв.относно монотеизма въобще не си прав,всички тези които си чувал и си чел за тях са също толкова истински колкото Йехова.

 4. Rival каза:

  Левски е бил православен християнин – дякон в Калоферския манастир, много ясно че съм с православния български народ. Бог не е чужд момче; Бог е един на всички хора по земята. Християнството е единствения път за достигането на този Бог които е навсякъде.

 5. tangrabg каза:

  “ Забележителен е и тоя факт, че колкото други лица от нашето черно духовенство са заслужили на народа, всичките са били отстъпници и донякъде безбожници даже. Такива са: Бозвелията, Левски и пр.“

  Захари Стоянов
  „Записки по българските въстания“

 6. Rival каза:

  Захари Стоянов е национален предател. Учудвам се изобщо защо го харесвате. Човек предал априлското въстание и избягал от отговорност. Левски е християнин. Ето доказателството: http://www.pravmladeji.org/node/233

  • tangrabg каза:

   В християнският си бяс, посегна дори на Бай Захари… Кой следва? Ботев? Каравелов? С какво си по различен от тея дето се гаврят с портретите на геройте ни по училищата? Какво си направил ти за да даваш оценки?

   И ми пращаш препратка към сайт на име „православна младеж“. Жалкар.

 7. Rival каза:

  „Християнски бяс“ 😀 Страшна смешка си написал, това нещо като дървен камък ли е? Аз лично пет пари не давам за предателя Стоянов – русофоб и масон, вие ако искате си го обичайте, все пак предателите се надушвате от километри. Каравелов и Ботев са били християни макар че Ботев е бил религиозен инвалид, това не му пречи да се бие и умре за християнска България. 🙂

 8. Rival каза:

  Ние християните, християни са 99 % от българите, мен може и да ме изтриете, но няма как да затриете България, няма как да накарате българският народ да падне на колене и да приеме сатаната (тангра) за „бог“ Христос завинаги ще си остане Бог.

 9. dimikaa каза:

  Може ли някой да ми препоръча подходяща литература (статии, книги и др.) от които да се информирам. Интересувам се от фолклор и митология активно, но за съжаление в интернет откривам много малко информация без гаранции за достоверност.

 10. Vladimir Aleksandrov каза:

  tangrabg -v predishnite dni me upreknahte ,ce si sluja s latiniza a ne obrashtate vnimanie s kakvi bukvi ste se podpisali . No drugo za men e po-vajno : zashto Vie ste anonimni , koi ste Vie deto govorite ot imeto na Tangra ili moje bi toi Vi e upalnomoshtil ? Taka , trudno shte namerite samishlenizi i posledovateli . I ne otvrashtaite na dobronamerenata kritika sas zaidlivost a se zamislete predi tova . Derzaite

  • tangrabg каза:

   Като съм те упрекнал, поука не виждам да си взел. За сметка на това изразяваш огорчение от упрека, сякаш твоята личност е непогрешима и неприкосновена. И въобще как е възможно да изразявам критика… Колко лош е Тангра и лошия Тангрист. Ако това бе истинският осакатен емоционално лицемерен живот „със сигурност нямаше да ми го каже, а само щеше да си помисли че съм зле“. Ама понеже е виртуалният свят, и хоп лошия човек си позволил своеволие.

   Нататък… Чета че очакваш министерството на културата да ме упълномощи за нещо си, защото си свикнал авторитета да идва спуснат от властта. Представяш ли си, пиша за Тангра, без да имам сертификат за признато-практикуващ тангрист. Това е толкова страшно. Ужас направо! Че и не пишем имената си. Лоши хора…

   Ние не търсим последователи. Съмишленици са целокупният ни народ, но и съмишленици не се намират в Интернет. Иначе би било смешно. Но ще си вземем бележка, че не сме популисти. Лоши сме.

   Замисли се ти. Парадоксално е че ако извадя диплома по Тангризъм и кажа че съм одобрен от Омбудсмана ще паднеш на колене от кеф във възторг, но понеже не правя нищо такова, седиш да ми спориш надребно. В темата с Ботев, го нарече Драскач, от това че бързаше да коментираш преди да си прочел. Айде моля ти се, стягай се. Авторитета си градя не на листчета хартия и потупвания по рамото. Авторитета си градя на знанията и вярата си.

 11. Vladimir Aleksandrov каза:

  I do Rival : Izlishno e da vlizate v kakvito i da bilo polemiki s „tangra“…ili ako tova Vi zabavliava-pravete go , no da gi ubedite v neshto – izlishno e . Taka ce -sam reshavaite i priatni momenti v „ne se sardi covece“(kolko zabavna igricka !)

  • tangrabg каза:

   Полемиките са излишни. Губене на време и енергия. Не търси обаче подкрепа на доводите си търсейки съмишленици, за да се убедиш подсъзнателно че си прав. Смешно е. Правдата не е демокрация – не зависи от това че в България юдео-християните са сто пъти повече от тангристите. Тъкмо напротив – демокрацията е диктатура, защото нискоинтелигентното мнозинство живее в душевният конфорт да бъде част от стадото, и да бори периодически различни „врагове“.

 12. Vladimir Aleksandrov каза:

  BRAVO „ciovecenze“ !!! TAKA MI HARESVASH !!! DAI , ZAHAPI SLEDVASHTIA !!!

 13. Vladimir Aleksandrov каза:

  EDNO „ciovece“ NE BI MOGLO DA ME NAKARA DA SE POCUVSTVAM TAKA ; IAVNO NE TALKUVASH PRAVILNO MOITE DUMI I PODBUDITE MI , AKO SHTESH – I ZAKACKITE MI . A TO E ZASHTOTO SI „ciovece“ , DRAGI !!! NO…STIGA TOLKOVA SAM SE BAZIKAL S TEB ; V ZAKLIUCENIE (PONEJE OBICASH DA SE POZOVAVASH NA POETI ) , SHTE SI POZVOLIA I AZ DA GO STORIA “ Ne osporivai GLUPZA“ . GNII SI V KALTA KATO HIPOPOTAM I OTVARIAI USTA GOLIAMA – TOVA SI E TVOIA JIVOT I TAKA TI HARESVA !
  E…ADDIO „ciovece“ !!!

 14. Dido каза:

  Няма никакви „първоизточници“ за Тангра, защото това име е измислено в края на 19-ти век за да обслужи една историческа лъжа. Българите са християни от 1-ви век и за това има първоизточници колкото щете.
  Тангра – измислица на руснаците и гърците

 15. Future Health каза:

  Не го обръщайте в спор, всеки има право да вярва/харесва/мисли за и в каквото иска 🙂
  Трябва да се подкрепяваме и обичаме, наистина

 16. Baufen каза:

  Всеки трябва да има Библията в своя дом и да я чете няколко пъти през живота си

  • Ариес каза:

   чел съм я два пъти като единия беше миналата година,чел съм и Корана,това са книги целящи промивка на мозъка и въобще не ми ги хвали.Там не е записано божието слово,а мръсни човечета с бради са понаписали неща с които да ни държат под контрол.Така че не ми ги хвали.Благодарение а тея книги евреите владеят доста голяма част от света и са пробутали културата си.Ако гледаш на Библията като на книжка с еврейски приказки е добре,но ако гледаш на нея като света книга е мнагого лошо.

 17. Mebeli 1 каза:

  Митология не знам…ама историята е важна! Нещо за загубваме българите.. моята ‘библия’ стои на рафта с книги и често я отварям. Казва се „История на България“.

 18. Джаджите каза:

  Съгласна съм с коментара за историята. Много бързо се забравят нещата, а е добре да се знае.

 19. JaNig каза:

  http://fas.st/PCO-Z – Популярные книги

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s