Православни скачат срещу скулптура с дракони


Християните скачат срещу статуя на дракони… А не знаят че българите сме ги почитали.

Инициативен комитет, създаден от жители на град Варна, организира набиране на подписи за премахването на скулптурата на два бронзови дракона, държащи златно яйце. Това съобщиха от гражданското сдружение, което подема инициативата „Варна свободна от символи на злото“.

Скулптурата бе монтирана на 21 октомври на един от входовете на Морската градина, върху минералния извор пред плувен комплекс „Приморски“, и представлява акт на поругаване на изконни християнски и общочовешки ценности, смятат от гражданското сдружение. От там се объщат към всички, които желаят да подкрепят инициативата, да изразят своята активна гражданска позиция.

Пунктовете за събирането на подписи са три – на площад „Севастопол“/пред хотел „Черно море“/, на площад „Св.Св.Кирил и Методий“/автобусната спирка срещу пазара за цветя/ и площад „Независимост“.

Еднометровата скулптура на дракони, които държат златното яйце на познанието, разгневи Комитета за православни ценности, чийто председател е Варненският и Великопреславски митрополит Кирил. Кметът Кирил Йорданов определи като пресилена позицията на Варненската митрополия, че бронзовите фигури на дракони, поставени на чешмата пред комплекс „Приморски“, са „дяволски прояви“. „Понякога в изкуството е възможно разминаване между идеята на автора, реализацията и възприемането на дадена творба“, коментира градоначалникът.

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s