ЕС ни забрани да колим собственият си добитък на двора


Отглежданите по селата крави и телета вече няма да се колят в дворовете, а ще се водят в кланица или мобилни пунктове, предвиждат поправки в Закона за храните. Това е изискване на Европейската комисия, което страната ни трябва да спази, в противен случай ще бъде глобена, заяви вчера аграрният министър Мирослав Найденов. Сега у нас има 60 специализирани кланици, но стопаните не се възползват от тях, коментира директорът на Българската агенцията за безопасност на храните Йордан Войнов. Причината за това е, че те са на доста километри и ако човек реши да заколи животното си в лицензирана кланица, това ще му струва по-скъпо от самото животно. Ако обаче стопанин бъде хванат да коли крава в двора си, ще бъде глобен от 3 до 5 хиляди лева.

в. Земя

Advertisements

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Публицистика и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to ЕС ни забрани да колим собственият си добитък на двора

 1. Theodore Mikhailov каза:

  Ако месото е за лична консумация, а не за продажба, то в собствения си двор, естествено, имам право да коля каквото си поискам.

  • tangrabg каза:

   Вече не – идеята на забраната е, че на всяка цена трябва да платиш на кланницата. И понеже всички животни трябва да са регистрирани, ако веднъж го регистрираш, после трябва и да го заколиш в кланница, или да го обявиш за избягал добитък, щото трябва да обясняваш липсата. Долна полицейщина…

   • Гергана каза:

    За съжаление е така. В крайна сметка няколко „свои“ фирми ще получат поръчката да построят стотина специализирани кланици, а …. ще изчезнат и последните селяни, отглеждащи крави (то и сега е трудно да си купи човек истинско мляко).

    • Ivo каза:

     Гергана не си права-„истинско месо“ можеш да си купиш от всякъде.Вчера направих тази грешка от BILLA-страна на произходSPA(in).Шницели(като пържолки)на жар в работилницата по обяд-МЕЧТА.През ден си правим с колегите,чак кучетата разлайваме ,а съседите ОТВАРЯТ прозорците.Та от тези ИСТИНСКИ испански мес`ца почти никой но ги изяде.залепиха се за скарата, отгоре изгоряха, а от вътре като хартия.Скарата на другия ден беше жълта….. предпочитаме от НЕИСТИНСКОТО месо от малкото магазинче на Сашо, 100% БГ(не знам до кога)-с което разлайваме и СЪСЕДИТЕ.

 2. tangrabg каза:

  Помня в един от епизодите Рангел докара някакво ‘непроверено место’ и веднага на следващия ден геройте имаха диария… Не че нещо, ама кои сме ние да се бориме с телевизора и лъжите му… Правителството ние иска вие да ядете здравословна (непроверена) храна. Напротив – иска да ходим в супермаркетите и да ядеме продуктите от Хранително Вкусовата промишленост, пълни с химия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s