Официална позиция на обществото „Тангра Бди“ относно българофобските коментари в блога на Варг Викернес


Image4

Отляво – капище в град Болгар – първата столица на Волжка България.

До всички заинтересувани,

Наскоро до нашето внимание достигна дискусия в блога на скандинавският езичник Варг Викернес, в която българските езичници се обвиняват в няколко смъртни гряха за паневропеиската езическа общност. Тези грехове включват най-вече нежеланието да се включим в международните сбирки и да прегърнем интернационализма. Такъв скандален акт на отпор срещу настъпващата глобализация в нещо толкова дълбоко етнически-свързано понятие като езичеството остави у тях негативни впечатления, у онези, които съзнателно или не, вършат всичко онова, което се проповядва и от християнството. Но как?

Любопитни сме да узнаем разликата между концепциите за Обединена Християнска Европа и Обединена Езическа Европа, ако в последната всеки национален бог е непременно приравнен с Бог от друга митология, заради няколко генерални съвпадения, пренебрегвайки многобройните различия. Нетърпеливо очакваме да ни обяснят как се получи така че диаметрално различни пантеони бяха приравнени за да служат на общоевропеиският идентитет, и по този начин унищожавайки наследството на стотиците етнически групи които съставляват Европа, и между които има повече различия, отколкото прилики.

Обществото Тангра Бди се е доказало като независим глас на българските тангристи, които не желае да следва ничии политически планове, а най-малко Брюкселската Диктатура наречена накратко ЕС. В този смисъл ние сме тотално и недвусмислено против проповядването на идеята че траките са български предци. Проповядване започнало, случайно точно в годината, когато започнаха преговорите за приемане в ЕС. За да бъдем точни – книгите на Ганчо Ценов бяха издадени за пръв път именно през 1998 при това във фототипни издания(заради очевидно бързане). Изгоненият от България Ценов, за кратко време отново придоби слава, но този път не позорна. Група тракомани дори издигнаха кандидатурата на Тракоганчо за светец.

Нещо повече, Тангра Бди, изхождайки от факта че няма етнос славяни, но само славяни като езиково понятие сътворено през 17-18 век няма нужда да се идентифицира Българите с мъгливи и безобидни концепции, създадени да обслужват политически цели (по-стари, но също толкова вредни)

Нещо повече, ние не можем да стоим мълчейки, докато древните българи за пореден път са приравнени с Монголци, прокарвайки вина сред българите, за едничкият факт че историята им е фалшифицирана. Състоящ се от Историци, Археолози, Теолози, Антрополози, Биолози и други професионалисти екипа на  Тангра Бди подкрепя тезите подкрепени с солидни материални факти и извори, че българите са от Ирански произход, и тяхната религия, календарна система, обичай и прочие са с директни паралели сред Памирските народи, като Бартангите.

Относно така нареченото Европеиско братство, Тангра Бди, изразява позиция, че братя на българите могат да бъдат само другите българи! В тази връзка Тангра Бди има добри и плодотворни връзки с българи от Волжка България, Балкария, Македония и други страни. 

Тангра Бди не получава никакво финансиране, и няма политически връзки с нито една партия или движение. Не смятаме да подкрепяме теорията създадена в началото на 20 век, че сме полутюрки, полуславяни. Тъкмо напротив – ние сме 100% българи! Не ни пука и за концепцията за бели европеици – бялата раса не свършва с Урал а с Таримската Котловина и е разпространена сред по-голямата част от Евразия!

И накрая, желаем да се обърнем към Българина участващ в дискусията в блога на Викернес, с ник „Славянин“, които не пожела да отговори на сръбският потребител „Александър“, написал, че „Ако не знаеш кого да удариш, удари българина“. По този начин Славянина доказа че всякакви хора свързани с международно лизане на задници са активно или пасивно радетели на антибългарщината!

С уважение

Жупан Таркан Охсун

*Коментарите, които коментираме, са в англииската версия на обръщението!

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Публицистика и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Официална позиция на обществото „Тангра Бди“ относно българофобските коментари в блога на Варг Викернес

  1. Ако не знаеш на кого да го набуташ, вкарай го на сърбина в гъза!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s