Духовна криза – българи се правят на траки, келти, римляни, славяни, и дори индианци


07-bОтровните плодове на нихилизма и евтино сплетените лъжи за Тангризма, които тук сме разглеждали неведнъж доведоха до следните комично-притеснителни явления. Например, в сайта на българското индианско общество „орловият кръг“, можем да прочетем следното:

Но за нас индианистиката има по-широк смисъл – тя означава приобщаване, приемане, сливане със света на американските индианци. Ние не само изучаваме детайлно техния живот, обичаи, ритуали, но ги чувстваме близки и свои, разбираме ги и индианският мироглед се превръща в наше осъзнато световъзприемане. „Да си индианец – това не означава червен цвят на кожата, а определен начин на мислене!“ – отбелязва съвременният духовен водач и политически лидер на ирокезите-тускарора Били Майлз. За нас като българи, изучаването на индианската цивилизация има още едно измерение – съществуват хипотези за културна близост или дори общ произход на хуно-българите и пра-индианците, основаващи се на впечатляващи аналогии в битовия, религиозен и военен живот на двете общности. Тези хипотези ни вълнуват и ангажират, но не те са решаващ фактор, определящ нашия дълбок интерес към индианците.

Ясно се вижда изключително вредната логика, в съзнанието на автора. Първо, целта на организацията им била да се правят на индианци, което е удостоверено и от снимки на българи в индиански одежди на палатки. Второ, за да оправдаят чуждопоклонничеството си, се позовават на откачените писания на хора търсещи българи в Северна Америка. И трето, заключват че дори да ги нямало откачените писания, те пак щели да са каквито са, защото не им пука за българите, но тъй като наши мастити са доказали че българите са индианци, то проблем нямало. Оригиналния автор на пасквилите че индианците и българите са един народ е ясен а тук изясняваме и плодовете от труда му. Но стига толкова с индианопоклонниците, да караме нататък…

Обществото „Дъбова Порта“, смята келтите за по интересен обект на мотивация, нека прочетем какво пише в техният сайт:

Дъбова порта се стреми към организиране и осъществяване на научни проекти и изследвания върху латенската келтска култура на Балканите – една все още неразработена тема – и има за задача да насърчи изграждането на Център за келтски науки в България. Последното възприемаме като въпрос на академичен и културен прогрес за страната ни. Вярваме, че келтската култура е жива част от нашето общо Европейско, но и Балканско наследство и се чувстваме отговорни да я съхраним.

Накратко – нашите предци не са достатъчно европейци  затова нека да сложим акцента на мнимите Келти. Акцента разбира се е върху това е че са минали през балканите преди колко хиляди години, много преди българите да дойдат. И хоп – понеже са удобни, прикачваме ги към нас, и натискаме да се правим на техни предци. Като допълнение може да преброим всички червенокоси хора в България и да заявим смело, че те са „до един келти“, както „всички руси са славяни“, и други инфантилни теории.

Продължаваме нататък… към тракииското общество Трескейа. Не ме питайте, защо не са го написали ТрескеЯ, може би защото траките не са били наясно с буквата Я, и това по духовен път се е предало и на тракоманите днес. Цитат от техния сайт:

Наричаме нашата традиция Трескейа – θρησκεια, защото това е словото, използвано в древността за назоваване на тракийската вяра и учение. Ние споделяме старата вяра на нашите тракийски предци, като смятаме, че древното преклонение пред Великата Богиня майка и нейния Син трябва да съществува и в днешно време. Тази вяра е древна, но същевременно жива сила, която трябва да запази духовния минал опит.

Гръцката дума за първобитното учение за богинята майка и създателя. Всъщност в опростен вариант  този първобитен култ включва в себе си много неолитни изображения на вагини, и фигурки на фалоси. Колекцията е доста широка, и може да се види във всеки един музей до тракийска могила. Феноменално е, че и до днес има хора почитащи полови органи като богове.

Да продължаваме ли…

Advertisements

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Публицистика и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

5 Responses to Духовна криза – българи се правят на траки, келти, римляни, славяни, и дори индианци

 1. И на готи…Един перничанин спори с мене че те били готи..Освен че са и индоевропейци(цигани). Абсолютно точна диагноза за духовната криза! Има достатъчно европеиди-арийци от Азия.Над 50% от днешното европейско население е родом от Азия. Българина е ошашавен и безкрайно много лъган и манипулиран. А нещата са повече от явни и видими. Но нали и пророка е казал за днешните времена: “ Ще слушат и няма да чуват, ще гледат и няма да виждат…!“ Слабонервните и бедните духом са уязвими от злата сила, но винаги ще има и непокварени и неподвластни!!!

 2. Мисля да го препечатам този материал в блога, но преди това да споделя още нещо по този повод. Една легенда разказва следното:
  „Древните египтяни пренасяха статуята на богинята Изида върху гърба на едно магаре от един в друг храм. Хората, като видяха това, започнаха да се кланят. Магарето си вообрази, че това се прави в негова чест, и започна да приема почестите. То се клатеше цялото от удоволствие. Тогава статуята се люшна, падна на земята и се разби на парчета…“

  • tangrabg каза:

   Добра легенда и много на място. Препечатвай свободно, и този и всички други материали. Ние не робуваме на наложени ни отгоре концепции, като авторски права.

 3. Винаги посочвам източника си! Благодаря много, вече е в блога!

 4. Dean каза:

  Поне махнете лика на Раковски от инфантилния си сайт
  Раковски е автохонист и твърдо е доказал произхода на българите от първото население на Балканите

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s