Скандална изложба с човешки трупове се организира в София от поредния европеиски дегенерат


article-1195750-056A7D4F000005DC-751_468x360 (1)В София тече подготовката и рекламната кампания на скандалната изложба „Човешкото тяло – разкрито и реално“ на д-р Гюнтер Фон Хагенс, придобил световна слава покрай опитите си да превърне тленни останки на мъртъвци в музейни и изложбени експонати.

В открития наскоро сайт www.bodies.bg се рекламира представянето на „колекцията“ от човешки трупове на третия етаж на ЦУМ през 2013 г. Макар да не е обявена окончателна дата за откриването, по неофициална информация това ще се случи в края на април тази година.

Труповете в изложбата на д-р Фон Хагенс са реални човешки останки, обработени с т. нар. метод на пластинацията – процес, при който се спира процеса на гниене на мъртвото тяло, а течностите в него се заместват с полимерни химични съединения. Обработените тела са разчленени, с отстранена кожа, с извадени на показ вътрешности – в изложбата присъства например трупа на млада бременна жена с разтворена утроба, в която се вижда и мъртвото дете, както и много други „експонати“, в които труповете са „манипулрани“ с претенцията за „образователни цели“ и „артистичност“.

Според юристи подобно отношение към човешките останки е в нарушение на българското законодателство и по-специално на Закона за здравето (чл. 208). За повече информация виж например статията на Стоян Ставру „Какво представляват пластинатите?“.

Advertisements

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Публицистика и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Скандална изложба с човешки трупове се организира в София от поредния европеиски дегенерат

  1. vladinir alekcandrov каза:

    POWLOST !!! O T V R A T I T E L N O !!! A ORGANIZATORITE DANO EDIN DEN ZAEDNO S TOZI IZROD STANAT EKSPONATI V PODOBNO IZVRATENO PREDSTAVIANE !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s