Хитър Петър за тракоманията


155978_497027516995121_1858040757_nФеисбук културата роди желание в някой по-елементарно мислещи слоеве на народа ни да получават всекидневно нова „доза“, готова смляна информация за древните българи. Но тъй като информацията за тях и прародината ни е в най-голяма степен от писмени източници, а археологическите находки в земите на Бактрия остават неосветени в нашите вестници, то пълнежа от вестникарски статии носи в съдържанието си профанска фолк-история свързана с траките. Клишетата за „херодот и траките които били повече от китайците и индийците взети заедно“, и „най-старото злато“ отдавна бяха изобличени. Но нейсе  Нека видим как народа и Хитър Петър обясняват феномена тракомания:

“Веднъж един съсед видял, че Хитър Петър търси нещо, стоейки на колене.
– Какво си изгубил, пич?
– Ключа си, – отвърнал Хитър Петър.
След няколко минути съседът отново попитал:
– А къде го изпусна?
– В къщи.
– Тогава защо го търсиш тук?
– Защото тук е по-светло!”.

Това развитие, е неблагоприятно, защото отдалечава мнозина хора от родовият им корен. От друга страна е благоприятно, защото лишавайки масите от знания за прабългарите, капана на тракоманията служи за отсяване на качествените хора, от дебилните асоциали. Следователно се получава така че, проблематиката на древните българи е елитна, докато проблематиката на траките е плебейска!!

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на История, Публицистика и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Хитър Петър за тракоманията

  1. Антитрак-славян каза:

    Няма траки, няма славяни, има само наричани така от разни хронисти в различните епохи древни българи. Тези „траки/славяни“ са били бащи на същите тези българи, които с течение на столетията се заселили и пръснали до днешна Индия, до Египет, в Азия и дори в Америките. Защото българите са вероятно наѝ-древният народ на Земята и са в състава на един куп народи. Всички исторически артефакти, писмени източници и факти обаче са системно, от векове, методично и с постоянство унищожавани и укривани. Оцеляло е само скритото, закопаното, в народното творчество, в разни музеи, пръснати по света (понякога с подвеждащи неправилни надписи на табелките) и в разни частни колекции, които ние простосмъртните няма да видим. А тези, които са преминали Дунав, са просто обединители на племена завърнали се в земите си в Дунавската България (подобно на римляните през походите си в Римската империя).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s