Богоугодните пози в секса според християнството – научен поглед


Християнството няма против смесените бракове, но има против различните пози в секса!

Християнството няма против смесените бракове, но има против различните пози в секса!

Християнството никога не се славело с разбиране по въпроса за секса. Антипатията по тоя въпрос достига до комични висоти.

През Средновековието съпрузите си лягали с дълги до петите нощници-с две малки отворчета които позволявали криво-ляво да се изпълняват брачните задължения-забележи-задължения. Въпрос за изпитване на наслада и видове пози въобще не е отварян. Мъжът често не познавал тялото на собствената си съпруга-тя пък от своя страна не приемала секс извън разрешените от Църквата дни. Вечните мъки били гарантирани за всеки дръзнал да търси удоволствие от секса извън родовото възпроизводство. Жените ставали по принуда фригидни. В една своя книга Стефан Цвайг разказва за „драмата “ на една новобрачна. На сутринта след първата брачна нощ разплакана тя дотърчава до майка си- “ Мамо ;моя мъж е злодей- опита се да ме съблече през първата ни брачна нощ“-

да се смееш ли;да плачеш ли?!

Християните винаги са се разкъсвали между своите естествени човешки нужди и напътствията от светите писания. Тяхната простотия и ограниченост по тия въпроси ги е накарала да изхабят тонове мастило в писане на постулати против секса описвайки го като дяволска работа ; тонове дървесен материал за клади и други дребни удоволствия служещи да изкоренят веднъж завинаги емоционални мераци от полово съжителство. Да тръгнеш от сполучливия секс към любовта си е било непозната и забранена работа.

Хайде иди разправяй на такива за секс и за пози- веднага ще ти издекламират писаниците на апостол Павел-хубава работа е любовта ама ако може без секс -по добре; така ще избегнеш Дявола.

Възвишения Алойзи Гонзага-дори не смеел да погледне майка си в лицето.

Друг сладур Тома Аквински изръсил “ бисера“- “ Половото желание противоречи на човешката природа“

Св. Августин пък дал наставления че единствено допустимата поза е класическата-задната била подсказана от Луцифер/ Линче; да не вземеш са гътнеш сега a4dff7b7.gif /

Добре че се пръкнал Бокачо та написал “ Декамерон“

източник – абв.бг

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Богоугодните пози в секса според християнството – научен поглед

  1. Vladimir Aleksandrov каза:

    EBANETO SI E EBANE I NE GO SVARZVAI S RELIGIATA . AZ SAM SI HRISTIANIN I AKO SE SAMNIAVASH V MOITE VAZMOJNOSTI , DAI DA SE SRESHTNEM ,DA TE POSTAVIA V PARTER TA DA VIDISH DVATA SVIATA !!!! ZELUVKI !!!

  2. Красимир Динев каза:

    Предубедено и невежо изказване за християнството и секса. Цитати от разни хора, но никакво познание на Библията и какво казва тя за секса. Никаква идея няма за това каква свобода и радост има в секса, даден от Бога ! Единственото условие е ЕДИН МЪЖ и ЕДНА ЖЕНА в СЕМЕЙСТВО! Трудно може да се опише великото изживяване на тази свобода, дадена двамата, които се обичат!!! Съжалявам,че хората четат религиозни глупости, а не познават Писанията, за да видят Кой и как е създал телата ни, Само Той знае какво е секса и защо го е създал. „Той е ,Който ни дава всичко изобилно за да се наслаждаваме“- цитат от Посланието на Ап. Павел. Така,че ,ако искате да познаете истината за секса, погледнете в Библията, а не в религиозните измислици!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s