Кръстоносният поход срещу шовинизма(но що е то?)


shovinistiЕй богу, добре че сме република, че и демократична при това, та да знаем кое е добро и кое зло. Добре че и ние като развитите евр(оп)еиски кочини си имаме Конституция, че и тайни служби си имаме да съблюдават дали се спазва. И медии си имаме, да ни казват кое е правилно, и хора си имаме които да им вярват. Не стига, ами си имаме даже и опозиция на тея медии и лъжи, ама и тя нещо куца, щом отрича онова, което отричат и от ЗОГ. Какво животно е шовинизма и има ли то почва у нас? Да погледнем речника:

„Шовинизмът е крайно и сляпо поддържане на собствената група, съчетано със злонамереност и омраза към съперничеща група. На български обикновено се използва за краен национализъм. Самият термин произлиза от името на Никола Шовен, войник на Наполеон Бонапарт, станал известен с фанатичната си привързаност към него.“

И ще кажете, ами то шовинизъм е същото като национализъм, и то безкомпромисен. Уви, как може така да сте се залъгали братя. Шовинизма е зъл, той пречи за обединението на белите народи, пречи да бъдем приятели с сърби и гърци, пречи да имаме една аморфна маса наречена Евр(оп)еиски Съюз. Че защо така бе братя? Ние сме модерни европеиски националисти. За какво ни е тогава шовинизма? Особено когато и Конситуцията ни го забранява… А и лошия чичко шовинизъм ни пречи активно да лижеме сръбски задници за една тениска на „звЕзда“… Направо ужас. Волжките Българи са казали: „Който продаде страната си – два дни да не живее“… поговорка очевидно постепенно изгубила се в днешна България… И как ще е иначе, щом вече няма критерии за предателство, и дупедавството и ибрикчииството е на почит. Иванчо Хаджипенчович – дупетат, а като него колко са… Е нищо де… някой казват че предателството е част от народопсихологията ни, редом до християнството. И вадят тези примери за да се изкарат прави.

Да шовинизма е лош, защото шовинизма не ни позволява да забравим за балканската война. Същият не ни дава да се ожениме за някоя пропаднала рускиня само защото българките не ни пускат. Не позволява с чиста съвест да емигрираме и да се борим за чужда кауза, пък било то и на друг „бял“ народ. Шовинизма е онова малко кътче в съвестта ни, което ни спира да издигнем, някой кух лозунг като „Обединена Европа“, и прочие. И затова той е лош. Мразен е от комунистите, мразен от държавата, мразен и от „националистите“. Даже бил „деградивен“, че и „остарял“…

Другари комсомолци, вие си знаете кои сте, и защо отричате толкова яростно правото ни да се борим само и единствено за доброто на нацията ни. Вие си знаете и защо извъртате елементарния расизъм в интернационализъм. Това аз не мога да разбера – вие кажете. И не другарчета, не ви рекламирам шовинизъм, понеже е незаконен. А нали знаете колко е лош чичко закон, и как лоши идеологии като тази на чичко Хитлер и шовинизма не трябва да се проповядват. Да другарчета – пиша това не за да ви карам да прогледнете – вие вероятно вече сте загубени и вярвате че мелез може да е добър националист. Това за мен е без значение. Пиша за да предупредя останалите непредубедени. Пък дано те да не последват същата грешка. Дано за тях 14/88 да не значи че трябва да се оженят за германка, а да осъзнаят величието на идеята и на собствения си народ. Редом с това че германците и всички други трябва да се осъзнаят  разбира се… Но ние не трябва да сме сателити на никого. Не трябва да правим митингчета в подкрепа на некакви полухора като славяните. Знам че няма да ме разберете, нали сте „активисти„.

В заключение, ще цитирам Георги Раковски, а вие сами решете дали и той е бил лош чичко шовинист:

Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност.

Народе???

Източник: тийнпроблем.нет

?

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Публицистика и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Кръстоносният поход срещу шовинизма(но що е то?)

  1. юрист каза:

    Кви са тея психопати на снимката? На полвината им личи по погледите

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s