Поп открадна луксозно жилище от болен от рак


pop-kradecСвещеник от Русе е разследван за кражба на тристайния апартамент на болния от рак Сава Стоянов. Той повикал отец Стефан (на снимката) в болницата за предсмъртната си изповед. Попът обаче предвидливо дошъл с нотариус. И така успял да измъкне от вече умиращия 51-годишен Сава пълномощно да продаде неговия апартамент от близо 100 кв. м в центъра на Русе.

Умиращият имал три дъщери, които са негови наследнички. Това не смутило отеца, който само седмица след изповедта продал апартамента му на… близката си приятелка Ева.

Тя, естествено, вече вкусила сладкия забранен плод с пазарна цена 50 000 евро, отказала да го върне на щерките на покойника. Момичетата поискали поне да им дадат парите от сделката с бащиното жилище и уведомили прокуратурата. Още на другия ден обаче отчето и приятелката му препродали жилището, по-точно го заменили за три селски къщи. Данъчната оценка на апартамента била 66 720 лв., а на споменатите къщи – общо 11 300 лв. Те били гредоред, без прозорци и без електричество… След замяната тип „кон за кокошка”, Ева взела да увещава момичетата да им прехвърли на всяка по една къща.

Те останали бездомни и само дядо им Тодор, баща на покойния Сава, се заел да не остави безнаказана тази кражба. Той сигнализирал в прокуратурата, откъдето установили, че не само апартаментът, но и банкоия влог на покойника вече е изтеглен. Веднага след смъртта на Сава, въпросната приятелка на отец Стефан отишла в Онкологията и взела всички лични вещи и документи на покойника. Само месец по-късно тя установила, че той е имал влог в банка Пиреос в Троян. Изтеглила всичките 14 785 евро като странно как успяла да убеди банковите служители да й ги изплатят, като показала личната карта на титуляря на влога. Още на следващия ден след банковата операция, личната карта на покойника е унищожена.

Отец Стефан успял да прилапа и платената от поконика вноска от 40 000 евро за джип „Хюндай Санта фе”. После документът за вноската незнайно как изчезнал и отчето казал на дъщерите на Сава, че не бил у него, а у Ева.

Разследване на „Ретро” установи, че онкоболният Сава бил в една компания със сина на поп Стефан. Затова му се доверил в последните си дни на този свят. Самият попски син после също умрял, но от свръхдоза наркотик.

Скандалът с откраднатия апартамент предизвикал Русенския митрополит Неофит (сега патриарх) да отстрани отец Стефан като председател на руската църква „Св. Николай” в града. Но се смилил и го оставил да води богослужението. Бил отстранен и от финансовите дела на храма. Последното дълбоко възмутило негов бизнес партньор , който организирал шумна кампания за връщането на отец Стефан на ключовия финансов пост. Самият Стефан е бил депутат от СДС във Великото народно събрание през 1990 г.

Незнайно защо обаче прокурорското разследване по случая изненадващо е прекратено през юли 2012 г. Дядото на трите в момента бездомни момичета – Тодор Стоянов, отново се вдига на бой, за да помогне на истината да победи. Тъкмо той писа за бездушието на свещеника до в. „Ретро”

„Ходих многократно в църквата да искам от отеца бордерото за джипа /за 40 000 евро/, но той все ме лъжеше, че забравил къде го е оставил, но като го намери, щял да ми го даде. Веднъж се разкрещя в двора на църквата и каза да го търся от приятелката му Ева.Дори ми забрани да стъпвам повече в църквата му. А преди това, видимо пиян и вонящ на алкохол, ме прегръщаше пред олтара и ме успокояваше, че редовно се моли за душата на сина ми”, пише ни с болка Тодор Стоянов.]

Прокурорката от Русенската окръжна прокуратура Кремена Колицова заяви пред „Ретро”, че се е запознала с прекратеното разследване по случая и е разпоредила образуването на ново досъдебно производство. То се води от Районна прокуратура-Русе и тя е дала конкретни указания на колегите си този път всичко да се разнищи до край.

„Не зная дали на моите 84 години ще дочакам възмездие и правосъдие. Много хора днес са жертва на измамници. Но измамник-свещеник, това ми идва в повече. Защото отец Стефан може утре отново да отиде на изповед при някой умиращ, придружен от нотариус”, пише с последна надежда до в. „Ретро” Тодор Стоянов. Да се надяваме, че при новия главен прокурор Сотир Цацаров няма да има претупване на факти и доказателства в името на „богоугодни” бизнес попове.

източник:пик.бг

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Поп открадна луксозно жилище от болен от рак

 1. Stefan каза:

  Всички цъкате с език и се тюхкате,но малко имат смелост да си изгорят на олтара кръщелното и да поведат кампания срещу умирисаната кандиломахалница.Не всички били такива…ВСИЧКИ СА ТАКИВА!!! Спомнете си за педерастлъка из монастирите и защо спряха предаванията на А.Вулева след рилския монастир.На дяда ви попа седемте смъртни гряха са му набити в чипа и той ги практикува с удоволствие.

 2. Иван Хаджиев каза:

  Отец Стефан Стефанов е доказан мошеник. Фалшифицира резултатите от изборите за председател на СДС, Русе и така зае мястото на спечели5лия кандидат, уважавания юрист Борис Панов. Така после стана депутат и се оказа, че е и крадец Крадеше и от църквата Свети Николай и от безотчетните пари, които се даряваха от гражданите на Русе за каузата на СДС. Вижте само какви нечисти очи има! Срам за БПЦ , за Русе и за България е този отец-крадец Стефан Стефанов от Русе. За затвора е!

 3. Методи Захариев каза:

  Отец Стефан Стефанов наистина стана с измама, подкрепен от Свободка Стефанова, председател на СДС, Русе, а после и депутат. Той е доносник на ДС, крадец, лицемер, измамник, една нечиста личност, ако може да се нарече дори „личност“. Просто срам за Църквата и за Русе. Започна да изнудва интелигенцията да правят подписка за него и хората, защото го познаваха от СДС, му повярваха, но има много свидетели на машинациите му, дори и в църквата Свети Николай, където върши злоупотреби, а да не говорим за това престъпление – да измамиш и ограбиш умиращ човек и да оставиш трите му деца без дом, пари и наследство. Затвор за отеца-крадец Стефан Стефанов!!! Позор!

 4. Мартина каза:

  Като ефно от трите момичета мога да ви кажа че Стефан все така си се разхожда из Русе само,че като ни види извърта глава и той и Ева са се здобили по един или друг начин с разни бележки и документи с които си умиха ръцете делото отново е прекратено заради липса на доказателатва.А ние живеем и се оправяме както можем без надежда вече за справедливост!Както казват пито платено,ама наща сметка много скъпа излезе!Но някой ден и. Тези двамата и всичките им съучастници ще застанат пред ОНЗИ СЪД дето измъкване няма!Жалко само че заради тях и нашите деца страдат!

 5. ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ каза:

  ОТЕЦ СТЕФАН, ДОРИ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ ОТЕЦ И СВЕЩЕНИК, Е НАИСТИНА ПРЕСТЪПНИК ЗА ЗАТВОРА, ЖАЛКО ЧЕ МНОГО ХОРА СЕ ИЗЛЪГАХА ЗА НЕГО И ГО МИСЛЕХА КАТО Е ОБРАЗОВАН И НАЧЕТЕН, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШИТЕ ОБЩО-ВЗЕТО ПРОСТИ ПОПОВЕ, Е ЧЕСТЕН И СВЕСТЕН, ОКАЗА СЕ, ЧЕ Е ИЗМАМНИК ОТ КЛАСА
  СРАМ МЕ Е, ЧЕ И АЗ МУ ПОВЯРВАХ И СЪМ ГО УВАЖАВАЛ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s