Избрани цитати от Библията


Когато ГОСПОД започна да говори с Осия, Той каза на Осия: Иди, вземи си жена блудница и добий деца от блудство, защото земята постоянно блудства и се отклони от ГОСПОДА.

Осия 1:2

И Аз също ще вдигна полите ти до лицето ти и срамът ти ще се види. Прелюбодействата ти и цвиленията ти, безсрамието на блудството ти по хълмовете, на полето – видях гнусотиите ти.

Еремия 13:26-27

Чули сте, че е било казано: „Не прелюбодействай.“ Но Аз ви казвам, че всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е прелюбодействал с нея в сърцето си.

Матей 5:27-28

А Амрам взе за жена леля си Йохаведа, която му роди Аарон и Мойсей.

Изход 6:20

Ако на някой мъж се случи изливане на сперма, да изкъпе цялото си тяло във вода и ще бъде нечист до вечерта. Всяка дреха и всяка кожа, на която се намира сперма, да се изпере във вода, и ще бъде нечиста до вечерта.

Левит 15:16-17

Ела да напием баща си с вино и да лежим с него, за да запазим потомство от баща си. И така, онази нощ напиха баща си с вино и първородната влезе и лежа с баща си, а той не разбра нито кога легна тя, нито кога стана.

Битие 19:32

И ако жена има течение и течението от тялото и е кръв, да бъде отделена седем дни. И всеки, който се допре до нея, ще бъде нечист до вечерта.

Левит 15:19

Ако някой намери момиче, девица, която не е сгодена, и я хване и лежи с нея и ги намерят, тогава мъжът, който е лежал с нея, да даде на бащата на момичето петдесет сребърни сикъла; и тя да му стане жена.

Второзаконие 22:28-29

И взе великолепните си накити от Моето злато и от Моето сребро, което Аз ти бях дал, и си направи мъжки образи, и блудства с тях.

Езекиил 16:17

И който легне с жена, която е неразположена, и открие голотата и, той е открил течението и и тя е открила течението на кръвта си; затова и двамата да се изтребят изсред народа си.

Левит 20:18

Ако двама мъже се сбият помежду си, човек и брат му, и жената на единия се приближи, за да спаси мъжа си от ръката на този, който го бие, и протегне ръката си, и го хване за срамните му части, тогава да отрежеш ръката и; окото ти да не я пожали.

Второзаконие 25:11-12

Блажен онзи, който хване децата ти и ги разбие в скалата!

Псалми 137:9

Тогава, при обсадата и скръбта, с които врагът ти ще те притесни, ти ще ядеш плода на утробата си, плътта на синовете си и на дъщерите си, които ГОСПОД, твоят Бог, ти е дал.

Второзаконие 28:53

А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, а да бъде мълчалива. Защото първо Адам бе създаден, а после Ева. И Адам не беше измамен, а жената беше измамена и падна в престъпление. Но тя ще се спаси чрез раждане на деца, ако останат във вяра и любов, и святост, с целомъдрие.

1 Тимотей 2:12-15

Ако някой има необуздан и бунтовен син, който не се подчинява на гласа на баща си или на гласа на майка си, и те го наказват, но той не ги слуша, тогава баща му и майка му да го хванат и да го изведат при старейшините на града му и при портата на мястото му. И да кажат на старейшините на града му: Този наш син е необуздан и бунтовен; не слуша гласа ни, прахосник е и пияница. Тогава всичките хора от града му да го убият с камъни и да умре. Така да отмахнеш злото отсред себе си; и целият Израил ще чуе и ще се убои.

Второзаконие 21:18-21

Ето, Аз ще смъмря потомството ви и ще посея изпражнения по лицата ви, изпражненията на празниците ви, и ще ви изнесат с тях.

Малахия 2:3

Всеки, който прокълне баща си или майка си, непременно да се умъртви.

Левит 20:9

Но ако някой похули Светия Дух, за него няма прошка до века, а е виновен за вечен грях.

Марк 3:29

Или не знаете, че неправедните няма да наследят Божието царство? Не се лъжете. Нито блудниците, нито идолопоклонниците, нито прелюбодейците, нито хомосексуалистите, нито малакийците, нито крадците, нито сребролюбците, нито пияниците, нито хулителите, нито грабителите няма да наследят Божието царство.

1 Коринтяни 6:9-10

Затова, убийте сега всяко дете от мъжки пол, и убийте всяка жена, която е познала мъж в мъжко легло. А всички момичета, които не са познали мъжко легло, оставете живи за себе си.

Числа 31:17-18

Да не мислите, че дойдох да донеса мир на земята; не дойдох да донеса мир, а меч. Защото дойдох да разлъча човек от баща му, дъщеря – от майка и и снаха – от свекърва и; и неприятели на човека ще бъдат домашните му. Който обича баща или майка повече от Мен, не е достоен за Мен; и който обича син или дъщеря повече от Мен, не е достоен за Мен; и който не вземе кръста си и Ме следва, не е достоен за Мен.

Матей 10:34-37

Не ме ли е изпратил при мъжете, които седят на стената, за да ядат заедно с вас изпражненията си и да пият пикочта си?

Исая 36:12

Да ги ядеш като ечемични пити и да ги печеш с буци тор от човешки изпражнения пред очите им.

И ми каза: Виж, давам ти говежда тор вместо човешки изпражнения; на тях прави хляба си.

Езекиил 4:12,15

А ако жертвата му за всеизгаряне на ГОСПОДА е от птиците, тогава да принесе приноса си от гургулиците или от гълъбчетата. Свещеникът да го донесе при олтара, да му извие главата и да го изгори на олтара, а кръвта му да изцеди по стената на олтара. Да изтръгне гушата му с нечистотиите и и да ги хвърли до олтара, на изток, на мястото на пепелта. И да го разчекне между крилата, но без да го разделя на две. И свещеникът да го изгори върху дървата, които са върху огъня на олтара; това е всеизгаряне, жертва чрез огън, благоухание на умилостивение на ГОСПОДА.

Левит 1:14-17

Много храна има в нивата на бедните, но някои погиват поради липса на справедливост.

Притчи 13:23

Или ако някой се допре до каквото и да било нечисто нещо, било то мърша на нечисто диво животно, или мърша на нечист добитък, или мърша на нечисто пълзящо животно, дори ако не му е известно, пак е нечист и виновен.

Левит 5:2

Ти пак ще ме хвърлиш в ямата и собствените ми дрехи ще се гнусят от мен.

Йов 9:31

И ако нещо от месото на примирителната му жертва се изяде на третия ден, онзи, който я принася, няма да има благоволение и няка да му се счете жертвата; тя ще бъде отвратителна и онзи човек, който яде от нея, ще носи беззаконието си.

Левит 7:18

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Избрани цитати от Библията

 1. las каза:

  Ама хайде спри да цитираш старият еврейски завет, християнството няма нищо общо с това което си мислиш ти

 2. севар каза:

  Срам и позор. Радва ме това, че все повече хора се интересуват от Тангризма или поне разбират истината за църквата.

 3. Колини каза:

  истината за църквата не си е за всеки

 4. Ceco каза:

  Най-лошото е ,че деца имат достъп до това. 😦

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s