Пироните използвани за разпятието на Христос [икона]


Единствената в света икона на която се вижда изковаването на пироните, които са влезли в краката и дланите на Исус Христос. С нея българският народ изразява „любовта“ си към божият син. Иконата се намира в Земенският Манастир и е световно наследство.

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Християнство и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Пироните използвани за разпятието на Христос [икона]

  1. genadi каза:

    И какво показва тази икона- българите са били толкова съпричастни към Кръстните мъки на Исус, че са ги отразили в пълни подробности.
    Колко си глупавичък и простичък!
    Нашите прадеди за Тангра не са и чували!
    А създателите на Дунавска България- Владетелският род Дуло, са били ХРИСТИЯНИ!
    Християнин е бил Исперих, и синът му Тервел /свети Тривелий- спасителят на Европа/, и Кубрат…
    И великият Император Атила /Бичът Божи/ е бил християнин!
    Да ти прости Господ простотиите и богохулствата.

  2. genadi каза:

    Стой си при твоята измислена „религия“- творение на соцакадемиците от БАН. Радвай се на Тангра заедно с тюрките и монголците.

  3. tangrabg каза:

    Забавен си. Но пък не е нужно да повтаряш онова, което излиза от устите на някой фалшиви интелектуалци… Всички знаем и какво повтарят и какво говорят. Да поразмишляваме малко върху това което си написал.
    Между 9 и 11 век в България не е имало нито една построена църква, с изключение на градовете Охрид, Плиска и Преслав. Това прави точно три християнски средища. Най-ранната запазена църква в България е в Земен – петото място на което се издига храм, като четвъртото е Чанад.
    Естествено ти не знаеш това. Защото ти си заучена фраза. Теб не те интересува истината, ти си имаш дневния ред, да се биеш с лозунги. Драги ми смехурко. Не мисля че има смисъл да продължавам коя е шестата построена църква в България и така нататъка. Факт е че се броят на пръсти, чак до 14 век, когато има църковно строителство.

  4. tangrabg каза:

    Факт втори, Свети Тривелий, е канонизиран от Папата защото спасява Източната Римска Империя а с това и самата папска институция, която във времето преди Карл Велики е била в тесни връзки с Константинопол. Това не прави Тервел християнин. Паисий прочита че Тервел е канонизиран и му придава качествата на Борис. По-късно възрожденски българи прочитат историята на Паисий и му правят икона в едно от подбалканските градчета.
    Толкова за Тервел.
    А да… Кубрат. Какъв ли християнин ще да е бил той, когато е помнел предшественика му Грод, който е бил убит от народа си, заради приемането на Християнството. Факт е че приемането на такава дегенеративна религия от владетел е невъзможно при наличието на силна жреческа каста и народен дух.
    Аспарух – всъщност „аргументите“ че Аспарух е християнин са толкова жалки че чак ми идва да заплача, и да кажа че единственият аргумент е миловидната физиономия на Божидар Димитров, който лансира тази простотия.

  5. tangrabg каза:

    А да – дали българите са чували за Тангра. Ами да. Има достатъчно доказателства. Надписа на Омуртаг. Надписа от сребърната чаша на Наги Сент Миклош. Преданията на Волжките Българи. Информацията която османците дават за името на бога на българите(Тангра), езерото Тангра в обласста буггари в Тибет. Названието на Балхара – Страна на Тингри, старото име на Мусала – Тангра. Но това са само фрагменти и то не всички от цялостната картина. Ти естествено няма да я разбереш. Ограничил си се до идеята че аз съм прост. Познаваш ли ме? Не! Прост ли съм? О нещастно форумна отрепка, бъди сигурен че най-простото нещо, което съм правил е да отговоря на твоята малоумна сбирщина от изкусно подбрани медиини лъжи!

  6. tangrabg каза:

    И не на последно място – да приписваш на българите пороци като състраданието и страх към Бога, са жестоки обиди и жигосване с ненужна и гнусна ТОЛЕРАСТИЯ!

    Сега запомни нещо другарю Генади

    НАШЕТО ВРЕМЕ ИДЕ! ЗЛОБЕЙ, ПЛЮЙ, ТОЛЕРИРАЙ ЦИГАНИ, МОЛИ СЕ НА ЧУЖДОЗЕМНИТЕ БОГОВЕ, И ЗНАЙ ЧЕ СИ ЕДИН ЖАЛЪК ЕНИЧАР, БЕЗ ДОСТОИНСТВО!

    ТАНГРА БДИ!

Вашият коментар