Срамните картини в историята ни


boris-bolqriboris-oslepqva-sina-siЖестокостите на Борис 1 – родоначалника на предателството в Българската история.

Поклон пред жертвите на този тиранин.

IYI

 

About tangrabg

Българи! Воини! Наследници на древен род. Един Тангра! Един Кан! И един Народ!
Публикувано на Визуална Пропаганда и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Responses to Срамните картини в историята ни

  1. Основно репресиите са били в Западна България(където после възниква и богомилството…). От ерми-гермихионската знат са репресирани 38 рода(основно на територията на областта Турун(Македония).Цялата администрация в Кутмичовица е сменена. И в двете области плътно населени с българи – на североизток и на югозапад се създават славянски книжовни школи(на старобългарски език от славянското наречие), обучават се свещеници и учители.
    Нещата имат по-скоро вътрешно-политическа мотивация. Борис(„син на безродна славянка“ според сведенията от Волжка България…) залагал в борбата си за власт със съперниците си роднини, на славянизираните родове и на отдавна кръстените вече славянски поданици на държавата.Новата религия изравнявала правата на подвластното население с тези на българите. По тази причина Борис избрал тяхното наречие за официален и богослужебен език в държавата.На събора през 893 г.била въведена кирилицата на този език а останалите азбуки и езици(гръцки,латински, булгарски в това число знаците и на славянските жреци като езически) били отхвърлени.
    Ако другата групировка е била на власт, вероятно покръстването щяло да стане на един по-късен етап а официалният език щеше да е булгарския, вероятно също на кирилица…Но единството на българския народ и на териториите му е могло и да се запази…!
    Тарханствата на северозапад и отвъд Дунава отказват да се кръстят и не признават властта на Борис. Оттук нататък откъснати от метрополията постепенно и на части влизат в състава на други страни и народности.

Вашият коментар